Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Actueel Menno van Hoven, 18 nov 2019 10:46

Beurzen vandaag: Dow voor het eerst boven 28.000 punten

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen komen vanochtend kort na opening nauwelijks van hun plek, met weinig echt grote uitschieters. Amerikaanse aandelen sloten op nieuwe recordstanden met de Dow voor het eerst boven 28.000 punten.

NEDERLAND

De AEX noteert nipt hoger in de ochtendhandel en kent geen echte uitschieter. Fugro is de grootste stijger met +2% zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt. TKH kwam met een voorzichtige outlook, waarbij de verwachtingen voor 2019 neerwaarts werden bijgesteld. Het industriële bedrijf rekent nu op een lager nettoresultaat dan eerder voorspeld, maar verwacht nog altijd wel een substantiële verbetering van het resultaat in de tweede jaarhelft vergeleken met de eerste jaarhelft. Het aandeel daalt bijna 2%. Grootste daler vandaag is OCI, zonder nieuws.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Fugro +2,0%
 • Galapagos +1,2%
 • Boskalis +1,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • OCI -3,7%
 • TKH Group -2,0%
 • BAM -1,0%

EUROPA

Ook elders in Europa is er weinig beweging met een Eurostoxx50 die 0,05% inlevert op 3709 punten. Adidas voert hier de stijgers aan met +1,3%. Nutsbedrijf Engie is de grootste daler met -1,6%.  Nieuws is hier ook niet vandaag. Bij Engie speelt mogelijk wel een rol dat wed- en kansspelbedrijf Francaise des Jeux, nu nog in handen van de Franse overheid, binnenkort naar de beurs gaat. Bij een succesvolle IPO is de kans volgens kenners groot dat Frankrijk zijn belang van bijna 24% in Engie verder zal afbouwen. Allicht dat dit voor wat koersdruk zorgt.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Adidas +1,3%
 • Orange +0,9%
 • Deutsche Börse +0,7%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Engie – 1,5%
 • Kering -0,6%
 • L’Oreál -0,5%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot 0,8% hoger vrijdag en bereikte voor het eerst in zijn geschiedenis een slotstand van meer dan 28000 punten, gestuwd door positieve ontwikkelingen op het gebied van de handelsoorlog. UnitedHealth pluste als grootste stijger 5,3%, en ook farmaceuten waren gewild nadat Trump had laten weten voorstander te zijn van prijstransparantie binnen de Healthcare sector. Grootste daler was Walt Disney, dat een stapje terugdeed na de grote koerssprong in de voorliggende dagen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • UnitedHealth +5,3%
 • J&J +3,0%
 • Pfizer +2,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Walt Disney -1,7%
 • Walmart -1,5%
 • Travelers -0,3%

GRAFIEK VAN DE DAG

De Dow sloot op 28004,89 punten na een sterk eindschot. Hoop op een deal tussen China en de VS in combinatie met een uitblinkende Healthcare sector, met forse winsten voor zwaargewichten United Health en Johnson & Johnson zorgden voor de hoogste slotstand in de geschiedenis van de Dow.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.