Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
TA-tiplijsten Erik Klooster, 14 nov 2019 10:00

TA-verkooptips: precies op de vingers van één hand

0 0 Leestijd ongeveer

Ter geruststelling: het kost niet heel veel tijd om dit artikel te lezen. We komen op dit moment op basis van technische analyse niet verder dan vijf internationale verkooptips. Wat op zich natuurlijk een goed teken is, als het gaat om het beursklimaat in Europa en de Verenigde Staten.

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkoopadviezen op Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

Dit zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel wat gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

BP
Pullback bij BP (11 oktober)
BP kreeg in augustus een verkoopadvies. Het aandeel zakte toen door een belangrijke stijgende steunlijn. Voor het verkoopsignaal was het technische plaatje overigens al flink verslechterd. De laatste toppen lagen steeds lager en de indicatoren waren al negatief gedraaid. Zo is het 40-weeks gemiddelde, waarvan de richting altijd goed de langetermijntrend aangeeft, al begin dit jaar gaan dalen.
Exxon Mobil
Exxon Mobil zet beleggers op het verkeerde been (11 oktober)
Exxon Mobil is een voorbeeld van hoe wij als beleggers op het verkeerde been kunnen worden gezet. Zaten we short, zoals eind 2018, herstelde de koers begin dit jaar weer. Er wordt ook wel van een short squeeze gesproken. Toen we verlies namen op de shortpositie, ging de koers alsnog dalen.
HSBC
Opleving HSBC heeft weinig om het lijf (11 oktober)
HSBC staat sinds augustus op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de stijgende steunlijn, en door een zijwaartse beweging met steun op 605 en weerstand op 685 pence. Via het omklappen van de zijwaartse beweging werd een koersdoel afgegeven van 525 pence (605-80 pence). Na de neerwaartse doorbraak is de koers echter hersteld.
Pfizer
Pfizer trekt koopjesjagers (11 oktober)
Pfizer staat sinds augustus op ‘verkopen’. Het aandeel zakte toen door een langjarig stijgende steunlijn, en ook door de onderkant van een dalend trendkanaal, dat zijn oorsprong vindt in de herfst van vorig jaar. Als de koers uit een dalend kanaal zakt, ontstaat vaak een versnelling. Aanvankelijk gebeurde dat ook, maar halverwege augustus kwam er weer een herstel.
Santander
Halfbakken pullback bij Santander (11 oktober)
Santander heeft sinds augustus een verkoopadvies. Aanleiding was de koers die na een lagere top uit een driehoek viel. Na de doorbraak zakte het aandeel even flink weg, maar herstelde ook weer. Dit herstel past evenwel prima in het negatieve plaatje. Het reikte namelijk niet eens tot de onderkant van de oude driehoek, waardoor er eigenlijk sprake is van een halfbakken pullback.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!