Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Tegenslag krijgt Britse huizenbouwer niet klein

0 0 Leestijd ongeveer

Brexit-zorgen en een zwakke economische groei maken het leven lastig voor Britse huizenbouwers. Dankzij een heel aantrekkelijk dividendrendement is het de moeite waard om positie te kiezen voor een omslag bij Taylor Wimpey.

Laat de stripfiguurnaam u niet op het verkeerde been zetten: Taylor Wimpey is een Britse huizenbouwer. De onderneming heeft in de eerste helft van het jaar 6432 woningen opgeleverd. Dat is 1% meer dan een jaar eerder, terwijl ook de gemiddelde verkoopprijs van £261.000 iets hoger lag (+2%).

Die cijfers spreken misschien niet tot de verbeelding van groeibeleggers, maar in het huidige klimaat is het een indrukwekkende prestatie. Brexit-onzekerheid zet een rem op de economische groei en maakt potentiële huizenkopers terughoudend.

Koers Taylor Wimpey nog niet hersteld, onderneming wel

Het aandeel was dan ook een van de grootste slachtoffers van de onverwachte referendumuitkomst drie jaar geleden. De beurskoers ging in juni 2016 met circa 30% onderuit. De val van het Britse pond deed buitenlandse investeerders 10% extra pijn.

De beurskoers heeft zich niet hersteld van die brexit-klap, maar operationeel is er weinig op de onderneming aan te merken. In het eerste halfjaar boekte de huizenbouwer een winst voor eenmalige posten van £299,8 mln op een omzet van £1,73 mrd. De potentiële pijplijn bestaat uit ruim 130.000 woningen. Taylor Wimpey heeft een landportefeuille van ruim £2,7 mrd en heeft een netto-kaspositie van bijna £400 mln.

Beleggers hebben echter vooral oog voor de risico’s. Een chaotische no deal-brexit zou hard aankomen. Bovendien kan er in 2021 een eind komen aan het programma Help-to-Buy voor betaalbaar wonen. Door de krapte op de woningmarkt is de kans groot dat het programma verlengd wordt, terwijl premier Boris Johnson in de aanloop naar de verkiezingen een no deal-brexit zo goed als uitsluit.

Aandeel en dividend bieden belegger mooie kans

Door alle brexit-aandacht spelen mogelijke stikstofregels de komende jaren geen rol van betekenis in de Britse politiek. Het aandeel kan een flinke boost krijgen bij een goed georkestreerd Brits vertrek uit de EU. Een opleving van het Britse pond is dan een mooie kers op de taart. Toegegeven, dat kan nog even duren. Maar dankzij een dividendrendement van dik 10% worden beleggers behoorlijk goed beloond voor hun geduld.

Kerngegevens Taylor Wimpey
Fondscode GB000872301
Beurs Londen
Hoogste koers 12 mnd 193p
Laagste koers 12 mnd 128p
Beurswaarde 5,44 mrd
Jaaromzet 2019 (t) 4,2 mrd
Jaarwinst 2019 (t) 660 mln
Koerswinstverhouding 2019 (t) 8,2
Dividendrendment 10,80%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!