Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Advies Jeff Thijssen, 6 nov 2019 16:37

Hunter Douglas krikt winst op

0 0 Leestijd ongeveer

Dankzij een lagere belastingdruk, kostenbesparingen en een goede operationele gang van zaken wist Hunter Douglas de nettowinst te verhogen ten opzicht van dezelfde periode een jaar geleden.

De resultaten over het derde kwartaal van Hunter Douglas vielen niet tegen. De omzet kwam uit op $890,9 mln, een afname van 3,5% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De daling kwam met name door negatieve valutaeffecten (2,6%) en het afstoten van bedrijfsonderdelen (2,8%). Daarnaast daalden de volumes met 1,1%. Acquisities (3%) hadden een positieve impact op de omzet.

Ondanks de lagere omzet wist de raambekleder de winstcijfers op te krikken door kosten te besparen op uitgaven als marketing, promotie en administratie. Daarnaast viel de belastingdruk €8 mln lager uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het operationele resultaat (ebitda) kwam uit op $119 mln, een toename van 3,3% vergeleken met het derde kwartaal in 2018. De nettowinst steeg met 18,8% naar $70,1 mln (€1,81 per aandeel).

Economische omstandigheden

Voor het resterende deel van het jaar houdt Hunter Douglas vast aan haar eerdere verwachtingen, namelijk een aanhoudende maar tragere groei in haar twee belangrijkste afzetmarkten, Noord-Amerika (47% van de omzet) en Europa (40%). Voor Latijns-Amerika (4%) verwacht het concern een verbetering van de economische omstandigheden.

Op basis van de laatste cijfers heb ik besloten mijn taxatie van de winst per aandeel te verhogen van €6 naar €6,60. De voornaamste reden is de lagere belastingdruk en het feit dat de raambekleder de kosten goed weet te managen. Daarnaast blijft het consumentenvertrouwen in de VS, de belangrijkste afzetmarkt voor Hunter Douglas goed liggen, doordat de arbeidsmarkt en de loonontwikkeling zich langzaam verbeteren. Hiermee komt de k/w op de huidige koers van €58 uit op 8,8. Bij een pay-out ratio van 33% bedraagt het dividend €2,18 en het dividendrendement 3,8%.

Koers Hunter Douglas ondergewaardeerd

De huidige beurskoers doet naar mijn mening geen recht aan het groeipotentieel. Ik herhaal daarom ons koopadvies. Gezien het gering aantal vrij verhandelbare aandelen raad ik beleggers wel aan om een limietorder te plaatsen bij de aanschaf van aandelen Hunter Douglas.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ