Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Opties Jeff Thijssen, 5 nov 2019 16:55

Optietips VS: inspelen op herstel Beyond Meat

0 0 Leestijd ongeveer

Deze week schrijf ik een putspread op Beyond Meat. Hiermee wil ik profiteren van een herstel van de beurskoers van de maker van vegetarische producten. Daarnaast wil ik de tijdswaarde in mijn voordeel laten werken.

Beyond Meat, bekend van de vegetarische hamburger die in de schappen ligt bij Albert Heijn, maakte op 2 mei haar introductie op de beurs. In totaal wist het bedrijf met haar beursintroductie $241 mln op te halen bij beleggers. De introductiekoers bedroeg $25. Beleggers beleefden vervolgens een wilde rit. De beurskoers steeg in een paar maanden tijd met 840% naar $234,90.

Inmiddels heeft er een forse correctie plaatsgevonden. Het aandeel noteerde gisteren tegen $79,80. Kijken we naar de laatste 35 beursdagen, dan valt op dat het aandeel op 27 daarvan lager is gesloten. Dit biedt kansen voor contraire beleggers die af en toe durven in te gaan tegen de beurswijsheid ‘don’t catch a falling knife’.

Met opties inspelen op een herstel Beyond Meat

Om te profiteren van een herstel van de beurskoers van Beyond Meat schrijf ik een putspread. Het gaat om de verkoop van een BYND DEC19 80 put en de koop van een BYND DEC19 75 put. Per saldo wil ik $1,85 ontvangen. Met een contractgrootte van 100 betekent dit dat er $185 aan premie wordt bijgeschreven op mijn effectenrekening. Die premie mag ik volledig behouden als de beurskoers op expiratie boven de $80 noteert. Het mooie van de strategie is dat een belegger met deze combinatie ook rendement kan maken als de koers stabiliseert of zelfs lichtjes daalt.

BYND DEC19 80/75 putspread
VerkoopBYND DEC19 80 put
KoopBYND DEC 19 75 put
Totaal te ontvangen premie$1,85
Contractgrootte100
Expiratiedatumvrijdag 20 december 2019
RisicoschattingGemiddeld
Maximale winst$185
Maximale verlies$315

Bij een geschreven putspread ontvangt de belegger een premie. Dit is de maximale winst die hij kan behalen. De putspread bestaat uit een geschreven putoptie en een putoptie die wordt gekocht. Als de geschreven put een hogere uitoefenprijs heeft dan de gekochte put, dan ontvangt de schrijver de premie. De gekochte put dient als bescherming. Hiermee kan een belegger op voorhand zijn maximale verlies beperken.

Update

Telkens als een positie word gesloten, laat ik dit weten via twitter @jeffthijssen. Vervolgens wordt de sluiting weergegeven onder ‘updates’. Op dit moment staat er enkel een combinatie open op Apple en de VIX.

US Steel Corp

De geschreven putopties op US Steel zijn gesloten. Bij opening werd er $0,65 per contract ontvangen. Doordat de cijfers beter waren dan verwacht, won het aandeel 8,1% in drie handelsdagen. De geschreven putopties zijn teruggekocht tegen $0,14 per contract. Het rendement bedraagt 78%.

Rendement

Op 2 juli ben ik van start gegaan met de rubriek Optietips VS. Het gemiddelde rendement van de optietips met de slotkoersen van 4 november was 19,8%. Dit percentage is het gemiddelde rendement van alle optietips. In de berekening wordt geen rekening gehouden met de omvang van de ontvangen premie, die per tip verschilt.

 • De geschreven putoptie op Dell is gesloten. (+31%)
 • De iron condor op Uber is gesloten. (+27%)
 • De iron condor op GLD is gesloten. (+48%)
 • De geschreven opties op US Steel zijn gesloten. (-13%)
 • De geschreven opties op UNH zijn gesloten. (-13%)
 • De iron condor op SBUX is gesloten. (+20%)
 • De optiecombinatie op Apple staat nog open (ongerealiseerd -133%)
 • De geschreven putspread op FXE (EUR.USD) is gesloten. (+46%)
 • De iron condor op GDX is gesloten. (+31%)
 • De geschreven callspread op JPM is gesloten. (+69%)
 • De geschreven putspread op FXE (EUR.USD) is gesloten. (+74%)
 • De verticale callspread op de VIX staat nog open (ongerealiseerd -8%)
 • De geschreven putopties op US Steel zijn gesloten. (+78%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!