Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Actueel advies

ING weerstaat rentedruk

0 0 Leestijd ongeveer

ING houdt de baten knap op peil, maar ziet de kosten langzaam oplopen.

In het derde kwartaal daalden de totale baten van ING met 0,4% naar €4,6 mrd. Dat is volledig het gevolg van een flinke daling van de (traditioneel volatiele) overige inkomsten: -27% naar €246 mln. Het is een goed teken dat de netto rente-inkomsten met 0,8% stegen naar €3,53 mrd.

Druk ECB-Beleid

De bank weerstaat de druk die voortvloeit uit het ECB-beleid behoorlijk goed. Dat is deels te danken aan de activiteiten buiten Europa. De commissie-inkomsten liepen met 3,8% op naar €747 mln.

Aan de kostenkant lieten de extra uitgaven aan fraudebestrijding zich voelen. De toezichtkosten gingen met 16,5% omhoog naar €106 mln. Omdat ook de loonkosten stegen (+8,6% naar €1,46 mrd) liepen de totale lasten met 5,8% op naar €2,44 mrd.

Onder de streep veerde de nettowinst met 73,2% op naar €1,34 mrd. Dat was volledig het gevolg van de fraudeschikking vorig jaar. Een jaarwinst van €1,30 is voor 2019 en 2020 niet te hoog gegrepen.

ING: winst, dividend en advies

De stabiele winst, bescheiden waardering (k/w 7,7) en het mooie dividendrendement (bijna 7%) rechtvaardigen een koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!