Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 30 okt 2019 10:55

Beurzen vandaag: L’Oréal naar nieuw all-time high

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX noteert zo goed als onveranderd. Een opvallende stijger na sterke kwartaalcijfers is het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal. Ook Dividendportefeuille-aandelen Bayer en Arkema kwamen met meevallende resultaten.

NEDERLAND

De AEX noteert 0,1% lager op ruim 581 punten en telt geen opvallende uitschieters. Vooral financials liggen er slecht bij, met Aegon (-1,6%) als grootste daler. Midkapper BAM levert 3% in. Dit in navolging van sectorgenoot Heijmans, die 5,5% daalde na cijfers maar wel de outlook voor 2019 herhaalde. De koersdaling volgt op een waarschuwing van het bouwbedrijf omtrent de PFAS-ontwikkelingen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Galapagos +1,6%
 • DSM +0,8%
 • Air France-KLM +0,8%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • BAM -3,0%
 • Aegon -1,6%
 • Aperam -1,6%

EUROPA

De Eurostoxx50 levert 0,2% in met twee opvallende uitblinkers, allebei opgenomen in de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen. L’Oréal plust ruim 6% en bereikt een hoogste koers ooit na zeer sterke cijfers over het jongste kwartaal. Ook Bayer presteert operationeel prima, maar dit bedrijf ondervindt nog altijd druk van de lopende rechtszaak omtrent Roundup van Monsanto, met een fors gestegen aantal rechtszaken. In negatieve zin zijn het ook hier de financials die het meest inleveren, aangevoerd door Banco Santander.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • L’Oréal +6,3%
 • Bayer +2,7%
 • Volkswagen +1,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Banco Santander -1,7%
 • BNP Paribas -1,4%
 • Banco Bilbao -1,4%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot gisteren na een wilde sessie uiteindelijk toch licht in de min op 27071 punten. De farmaceuten Merck en Pfizer waren in trek na verrassend sterke kwartaalcijfers en een meevallende outlook. 

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Merck +3,5%
 • Pfizer +2,5%
 • Boeing +2,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Walmart -1,7%
 • Nike -1,7%
 • IBM -1,6%

GRAFIEK VAN DE DAG

L’Oréal, dat in augustus na een flinke koerstik werd gekocht voor de Dividendportefeuille, is vandaag de grote winnaar na opvallend sterke kwartaalcijfers, met de sterkste omzetgroei op driemaandsbasis in ruim tien jaar tijd. Drijvende kracht blijft Azië, waar het cosmeticabedrijf in het derde kwartaal een 22,6% hogere omzet realiseerde. Er was vooral een zeer sterke vraag vanuit China, waarmee angst voor een groeivertraging daar en druk door de protesten in Hongkong teniet werden gedaan. Het aandeel tikte intraday een hoogste koers ooit aan van €261,60. L’Oréal werd in augustus gekocht op €236,80 voor de Dividendportefeuille.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.