Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Analisten Stephen Hendriks, 27 okt 2019 11:00

Société Générale verwacht mooie tijden voor goud

0 0 Leestijd ongeveer

Volgens Société Générale is goud aantrekkelijker dan alternatieve vormen van cash.

Het verschil tussen futureposities die inspelen op een stijgende en een dalende goudprijs is nog altijd opmerkelijk groot, constateert Société Générale (SG). Deze zogeheten ‘netto-longposities’ liggen zelfs op historische hoge niveaus. Dat blijkt uit data van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission.

Niet bezorgd

Deze positieve stemming roept misschien enige vrees op voor een draai op de markt voor goudfutures en voor een daling van de goudprijs. Toch is SG niet bezorgd. Volgens de bank is de goudprijs in tegenstelling tot de netto-longposities op de futuresmarkt nog ver van zijn hoogste stand ooit verwijderd. Bovendien kopen ook centrale banken – waaronder de Chinese – weer goud.

SG weet dat goud geen inkomen uitkeert. Valuta’s als de euro en yen zijn echter onaantrekkelijk vanwege de negatieve rente. Dat geldt niet voor de dollar. SG verwacht alleen dat de waarde van de dollar onder druk komt door meerdere renteverlagingen van de Federal Reserve. Dat is gunstig voor goud.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.