Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Opinie Jeff Thijssen, 23 okt 2019 16:37

Column: Millennials zoeken de volatiliteit op

0 0 Leestijd ongeveer

Sinds kort geef ik het vak Beleggen aan eerstejaars en derdejaars studenten van de opleiding International Business Management van Hogeschool Tio. Daarmee kom ik wekelijks in contact met een hele andere groep beleggers.

Het zijn (beginnende) beleggers die tot de generatie Y (millennials) of generatie Z behoren. Wanneer ik met ze in gesprek ga, dan valt mij op dat naast de bekende namen als Microsoft, Apple en Tesla opvallend veel cannabisgerelateerde bedrijven de revue passeren. Een van de redenen hiervan zou het succes kunnen zijn van een studiegenoot van deze studenten die eind 2018 het jaarlijkse beursspel van de Hogeschool won. In nog geen drie maanden tijd wist de student dankzij met name beleggingen in cannabisaandelen zijn fictieve startkapitaal van $100.000 uit te bouwen naar ruim $30 mln. Daarmee won hij een geldbedrag en mocht hij de Amsterdamse beurs openen.

Cannabisaandelen enorm populair

Deze studenten staan echter niet alleen. Uit onderzoek van Broker RobinHood, populair onder millennials in de VS, blijkt dat cannabisaandelen nog steeds enorm populair zijn. De Amerikaanse broker met ruim 4 miljoen actieve klanten vermeldt op haar website de top-100 meest populaire aandelen waarin klanten beleggen. Opvallend is dat in de top-15 vier cannabisgerelateerde aandelen zitten. Het gaat om de bedrijven Aurora Cannabis, Cronos Group, Canopy Growth Corp en Hexo Corp.

Als we deze groep aandelen onder de loep nemen, kunnen we concluderen dat slechts één van deze vier bedrijven winst lijkt te gaan maken in 2019. Daarnaast valt ook op dat op alle bedrijven opties beschikbaar zijn. Kijken we naar de impliciete volatiliteit (verwachte beweging) die wordt ingeprijsd, dan zien we dat deze bij de vier cannabisaandelen gemiddeld op 83% ligt. Dat is enorm hoog. De gemiddelde impliciete volatiliteit van grote bedrijven in de gezondheidssector ligt namelijk rond de 22%.

Profiteren van een hoge volatiliteit

De verwachte beweging van de cannabisaandelen is dus viermaal zo groot als die in de gezondheidszorg. Dat biedt kansen voor actieve beleggers. Zij kunnen namelijk overwegen om een at-the-money put te schrijven als alternatief voor het kopen van de aandelen. Hiervoor kunnen ze een mooie premie ontvangen. Het grote voordeel van de geschreven put is dat de belegger niet alleen geld verdient als hij gelijk heeft en de beurskoers stijgt, maar ook als zijn visie niet uitkomt en de beurskoers gelijk blijft of zelfs lichtjes daalt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!