Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 20 okt 2019 09:00

Willis Towers Watson ziet nog geen herstel voor fusie- en overnamemarkt

0 0 Leestijd ongeveer

De internationale fusie- en overnamemarkt heeft volgens Willis Towers Watson het op één na slechtste kwartaal ooit achter de rug. Bovendien zit herstel er voorlopig niet in.

Sinds 2008 brengt Willis Towers Watson in samenwerking met de Cass Business School de Quarterly Deal Performance Monitor uit. In dit kwartaalonderzoek zijn alleen fusies en overnames meegenomen ter waarde van minimaal $100 mln en waarbij een meerderheidsbelang is verworven.

Volgens de onderzoekers werd in het derde kwartaal het op één na slechtste resultaat ooit genoteerd. Dealvolumes van meer dan $1 mrd waren de afgelopen drie maanden het laagst sinds 2009. Op jaarbasis komt het laagste niveau sinds 2013 in zicht.

Gemeten naar de aandelenkoersen zijn overnemende partijen er acht achtereenvolgende kwartalen niet in geslaagd om waarde toe te voegen. De koersontwikkeling is gemeten aan de hand van het procentuele verschil tussen de aandelenprijs zes maanden voorafgaand aan de aankondigingsdatum en die aan het einde van het afgelopen kwartaal.

Geen tekenen van herstel

Willis Towers Watson verwacht dat het aantal deals per jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar daalt. De wereldeconomie blijft last houden van de handelsoorlogen, de brexit, zwakke Chinese economie en prognoses van langzamere groei. Alles wijst er volgens de onderzoekers op dat er zware tijden aankomen.

De analisten verwachten dat dealmakers tijdens de volgende neergang wellicht vanaf de zijlijn zullen toekijken. Daardoor zouden veel deals complexer worden en meer tijd kosten. Willis Towers Watson ziet de zwakke economie juist als een kans. Volgens de analisten creëren goed uitgevoerde deals, gebaseerd op een duidelijke strategische motivatie, grondige due diligence en gezonde financiële overwegingen waarde bij zowel gunstige als zware economische omstandigheden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!