Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Uitgelicht Erik Klooster, 18 okt 2019 10:00

Verkooptips: Pfizer trekt koopjesjagers

0 0 Leestijd ongeveer

Pfizer lijkt in de greep van koopjesjagers. Wij hanteren op grond van technische analyse juist een verkoopadvies voor Pfizer. Dit verkoopadvies stellen we open voor niet-abonnees, ter kennismaking. Net als twee andere verkooptips.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Op het verkeerde been

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: ‘Verkooptips: beleggers op het verkeerde been’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Exxon Mobil zet beleggers op het verkeerde been (11 oktober)

Exxon Mobil is een voorbeeld van hoe wij als beleggers op het verkeerde been kunnen worden gezet. Zaten we short, zoals eind 2018, herstelde de koers begin dit jaar weer. Er wordt ook wel van een short squeeze gesproken. Toen we verlies namen op de shortpositie, ging de koers alsnog dalen. Er is dit jaar een symmetrische driehoek ontstaan. Dit is een driehoek waarbij de bodems (en de steunlijn daaronder) hoger liggen en de toppen (en de weerstandslijn daarboven) lager. Volgens de technische analyse moet er bij dit patroon gehandeld worden in de richting van de uitbraak. Dat deed ik in augustus, door te verkopen toen de koers uit de driehoek zakte. Na een kortstondige daling herstelde de koers weer, maar precies tot op de onderkant van de oude driehoek, een perfecte pullback dus. Het advies blijft ‘verkopen’.

Pfizer trekt koopjesjagers (11 oktober)

Pfizer staat sinds augustus op ‘verkopen’. Het aandeel zakte toen door een langjarig stijgende steunlijn, en ook door de onderkant van een dalend trendkanaal dat zijn oorsprong vindt in de herfst van vorig jaar. Als de koers uit een dalend kanaal zakt, ontstaat vaak een versnelling. Aanvankelijk gebeurde dat ook, maar halverwege augustus kwam er weer een herstel. Koersen gaan immers nooit in een rechte lijn naar beneden (of omhoog). Er vinden altijd weer tegenreacties plaats van koopjesjagers (of winstnemers). De koers staat overigens nog altijd ‘oversold’ (te veel verkocht), getuige de erg lage stand van de MACD. Er bestaat dus nog altijd een kans dat koopjesjagers in de markt stappen. Zolang de toppen en bodems echter steeds lager liggen, komt de dalende trend niet in gevaar. Het aandeel blijft op ‘verkopen’ staan.

Grens van €100 essentieel voor Siemens (27 september)

Siemens staat sinds december op ‘verkopen’. Het aandeel zakte toen onder de horizontale steun op €100. De koers had daarvoor in een dalend trendkanaal gezeten. Dat het aandeel destijds, dus vóór het verkoopadvies, op ‘houden’ stond, had te maken met de (achteraf) tijdelijke opwaartse uitbraak uit het dalende kanaal. Toen ging ook het 40-weeks gemiddelde stijgen. Deze uitbraak staat nu te boek als een zogeheten ‘bull trap’, een valse opwaartse uitbraak. De dalende trend werd namelijk weer hersteld toen de koers door de €100 zakte. Duidelijk is te zien dat het dalend trendkanaal nog steeds het koersbeeld bepaalt. Momenteel kruipt de koers richting de bovenkant van het kanaal en ondervindt hij weerstand bij het 40-weeks gemiddelde. Zolang het aandeel in het kanaal blijft, geldt het verkoopadvies.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.