Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 18 okt 11:15

Beurzen vandaag: weinig beweging, Danone gebeten hond

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX noteert kort na opening licht lager en kent weinig echte uitschieters. Elders in Europa komen veel bedrijven met cijfers, waaronder Danone, dat fors inlevert na het verlagen van de groeidoelstellingen voor 2019.

NEDERLAND

De AEX staat kort na opening op een min van 0,2% rond 575 punten. Echt grote uitschieters zijn er niet. Unibail Rodamco is de grootste winnaar met +1,1%. Midkapper FlowTraders herstelt van de lagere koersen gisteren met +2,2%. Galapagos is de grootste daler met -2,7% zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt. Met een winst van 79% in 2019 mogen beleggers ook niet klagen over de winstnemingen vandaag in het AEX-aandeel.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Flow Traders +2,2%
 • Altice Europe +1,4%
 • Unibail Rodamco +1,1%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Galapagos -2,7%
 • Aalberts -1,8%
 • TomTom -1,7%

EUROPA

Elders in Europa zien we wat grotere koersuitslagen, met vooral een flinke min voor Danone, dat 6,7% kwijtspeelde na de jongste kwartaalcijfers. Het Franse voedingsbedrijf, opgenomen in de Dividendportefeuille, verlaagde zijn omzetverwachting voor 2019, waarin nu op een organische groei van 2,5%-3% wordt gerekend tegen de eerdere prognose van 3%. Voor 2020 houdt Danone vast aan een groei van 4-5% en een operationele marge van ten minste 16%. Beleggers reageren overdreven met een min van ruim 6%. In het derde kwartaal wist Danone een 3% hogere omzet van €6,4 mrd te realiseren tegen 2,5% omzetgroei in het tweede kwartaal. Analisten hadden echter op meer gerekend. Tegenover sterke prestaties van de babyvoedingdivisie in China, waar de omzet met 20% opliep, stond een minder sterke performance in andere divisies, zoals waterverkopen, dat een 0,9% lagere omzet liet zien. 

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Vivendi +2,2%
 • Deutsche Post +1,3%
 • Nokia +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Danone -6,7%
 • Fresenius -1,1%
 • L’Oréal -1,0%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot gisteren een fractie hoger met +0,09% op 27.015 punten. UnitedHealth was opnieuw de grootste stijger en zette daarmee de forse koerswinst van gisteren na sterke cijfers door. Grootste daler was IBM, dat voor de zoveelste keer met zwakke cijfers (omzetdaling) kwam. De technologiereus zakte ruim 5% weg tot $134, waarmee er dit jaar nog altijd sprake is van een koerswinst van ruim 18%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • UnitedHealth +2,8%
 • Dow Inc +1,5%
 • Caterpillar +1,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • IBM -5,5%
 • Travelers -1,5%
 • Boeing -0,9%

GRAFIEK VAN DE DAG

Dividendportefeuille-aandeel Danone is vandaag de gebeten hond na cijfers over het derde kwartaal en een voorzichtige outlook. Ondanks de forse tik vandaag resteert er in 2019 nog altijd een koerswinst van 18,9%. 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.