Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Roche weer een beetje optimistischer

0 0 Leestijd ongeveer

Opnieuw verhoogde farmaceut Roche de omzet- en winstverwachtingen voor het lopende jaar.

De Zwitserse farmaceut publiceert in het eerste en derde kwartaal alleen omzetcijfers. Over de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet met 10% tegen vaste wisselkoersen tot CHF46,1 mrd. In Europa daalde de omzet met 1% als gevolg van zware concurrentie van biosimilars, de goedkopere concurrenten van belangrijke medicijnen.

Zo daalde de Europese omzet van Herceptin, een medicijn tegen borstkanker, met liefst 44% tot CHF801 mln. In totaal verloor Roche dit jaar al CHF1 mrd aan biosimilar-concurrenten, maar daar stond een omzettoename van CHF3,9 mrd van relatief recent geïntroduceerde medicijnen tegenover. In de VS laat de invloed van biosimilars bovendien nog iets langer op zich wachten.

Roche blijft op kopen

Roche stelde de verwachting voor omzet- en winstgroei voor de derde keer dit jaar bij, van 5-9% tot rond de 9%. Onze winsttaxatie van CHF19,80 voor dit jaar moet Roche dan ook zeker kunnen halen. Door de recente koersstijging is de k/w opgelopen van 13,8 eind juli tot 14,6 nu maar dat is nog steeds niet te hoog.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!