Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Uitgelicht Johan Brinkman, 16 okt 2019 10:00

Van portefeuille naar portemonnee: een Apple voor de dorst

0 0 Leestijd ongeveer

In een nieuwe wekelijkse rubriek houden wij u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen omtrent onze zeven voorbeeldportefeuilles. Met deze week een schitterend voorbeeld van tijdig verkopen. En een nieuwe jaartop. 

Maar eerst het deelakkoord dat de VS en China eind vorige week sloten inzake de de handelsoorlog. Het deed de Portefeuille NL namelijk meer dan goed. En ook de beheerders van de Dividendportefeuille, de Hoogdividendportefeuille en de Pensioenportefeuille zagen afgelopen week de aandelen herstellen.

Voortgang portefeuilles
U bent van ons gewend elke dag een update te ontvangen van een van onze zeven voorbeeldportefeuilles. Hier komt met ingang van deze week een kleine verandering in. Hoewel u de updates nog altijd kunt lezen door op de hyperlinks in dit artikel te klikken, en ze kunt volgen door een alert in te stellen, publiceren we ze niet meer verspreid over de week. In deze nieuwe rubriek zetten we eens per week de belangrijkste ontwikkelingen rond onze voorbeeldportefeuilles voor u op een rijtje.

Nieuwe jaartop in topjaar voor Apple

In de Offensieve portefeuille bereikte Apple een nieuwe top in 2019. De techgigant heeft zich over de afgelopen twintig jaar weer opnieuw de top van het technologiebedrijfsleven in weten te werken. Blijft het aandeel ook de komende twintig jaar nog prominent aanwezig in ons leven?

Waarom tijdig verkopen van belang is

Maar niet alle aandelen vonden de weg omhoog. Beheerder Menno van Hoven merkte op dat voormalig Dividendportefeuille-aandeel Publicis Groupe vorige week flinke klappen kreeg. Dit na een nieuwe omzetwaarschuwing. Het aandeel daalde met 14% tot een nieuw dieptepunt van €36. Dat was de laagste koers in ruim zeven jaar tijd.

Verliezers in andere segmenten

En er waren ook verliezers te melden in andere segmenten dan individuele aandelen. In de Pensioenportefeuille verloor goud bijna 1% in euro’s. Het obligatiesegment liet een half procent liggen.

En onderaan de rendementslijstjes van de ETF-portefeuille bungelt de iShares EM dividend ETF. Het rendement op deze positie bedraagt nog maar +3,9% dit jaar. Opkomende markten hebben volgens beheerder Hildo Laman last van de afnemende economische groei.

De komende week zullen diverse fondsen uit onze voorbeeldportefeuilles hun kwartaalcijfers publiceren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.