Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 16 okt 2019 15:44

AMG timmert flink aan de weg

0 0 Leestijd ongeveer

Metalenspecialist AMG en Shell richten een joint venture op om nog meer gebruikte katalysatoren te recyclen.

De beurskoers van AMG is in twee maanden tijd 36% gestegen van €18 naar €24,50. De recente opmars wordt gesteund door de bekendmaking dat AMG samen met Shell een joint venture (Shell Catalysts & Technologies) wenst op te richten. Daarmee willen de bedrijven inspelen op de verwachte toenemende vraag naar partijen die gebruikte katalysatoren kunnen recyclen.

Regels voor zwaveluitstoot

De vraag wordt gestuwd door nieuwe regelgeving van de International Maritime Organization. Die verlaagt vanaf begin 2020 de toegestane hoeveelheid zwavel in brandstof voor schepen die op open zee varen van 3,5 naar 0,5%. Dit betekent dat olieraffinaderijen hun producten extra zullen moeten verfijnen en meer katalysatoren moeten inzetten. Dit leidt ook tot meer hergebruik.

Positieve samenwerking AMG & Shell

AMG is de grootste recycler van gebruikte katalysatoren. De samenwerking is positief, omdat die de recyclingtak van AMG de mogelijkheid geeft om te groeien buiten Noord-Amerika. Bij een huidige k/w van 12 herhalen we het koopadvies.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!