Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Uitgelicht Erik Klooster, 8 okt 2019 10:00

TA-koopadviezen: Amazon heeft last van ‘glazen plafond’

0 0 Leestijd ongeveer

Met een winst van ruim 360% is Amazon een van de succesvolste koopadviezen van de technische analyse. Toch hapert het het laatste jaar; de koers lijkt tegen een glazen plafond te beuken. Dit koopadvies voor Amazon stellen wij gratis open voor niet-abonnees, net als twee andere koopadviezen.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: ’23 internationale beeldbepalers’.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Amazon, Facebook en Procter & Gamble

Amazon heeft last van glazen plafond (4 oktober)

Amazon is het langstlopende en succesvolste koopadvies. Dat dateert inmiddels alweer van begin 2015, waarbij de winst is opgelopen tot boven de 360%. Het laatste jaar zit er echter weinig schot in de zaak. De koers is namelijk al meer dan een jaar niet in staat om de weerstand op $2000 significant uit te nemen. Het is bij speldenprikjes boven de $2000 gebleven, alsof het een glazen plafond is. Het lijkt er sterk op dat de koers in een zijwaartse beweging overgaat, waarbij er een brede beweging te zien is met steun op $1350 en weerstand op $2000 en een nauwere range met tussensteun op $1700. Als de koers onder de $1700 zakt, komt het moment om winst te nemen naderbij. Op dat moment wordt namelijk ook de langjarige stijgende steunlijn neerwaarts doorbroken en wordt een koersdoel van $1350 neergezet.

Beeld Facebook positief ondanks grilligheid (13 september)

Facebook behoort tot de meest volatiele grote aandelen van de Amerikaanse beurs. Vorig jaar zakte de koers in een halfjaar tijd van $219 naar $120, om daarna weer een stevige comeback te laten zien. Mede door de kracht van die stijging en het feit dat de indicatoren weer positief draaiden, moest het aandeel in mei weer op ‘kopen’ worden gezet. Helaas maakte de koers op dat moment net een sprong omhoog, waardoor we nu, ondanks dat het technische beeld nog steeds positief is, een klein verlies op de longpositie hebben. Niettemin oogt het plaatje nog steeds positief. Per saldo is er een serie hogere toppen en bodems te zien, hetgeen volgens de Dow-theorie op een stijgende trend wijst. Voor het positieve plaatje is het belangrijk dat de koers boven de steun op $160 blijft. Koersdoelen zijn de vorige toppen op $210 en $219.

Procter & Gamble toont mooie stijgende trend (27 september)

Procter & Gamble staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. Toen sneuvelde de dalende weerstandslijn. Tegelijkertijd ging het 40-weeks gemiddelde stijgen en brak de MACD door de nullijn. Inmiddels is er een mooie stijgende trend ontstaan en beloopt de winst op de longpositie ongeveer 40%. Er zijn nog steeds geen signalen dat de trend gaat draaien. De indicatoren bewegen omhoog en de stijgende trendlijn, getrokken onder de laatste bodems, is nooit noemenswaardig getest geweest. Het enige probleem is dat de koers al langere tijd zwaar overbought staat. Dit is te zien aan de historisch hoge stand van de MACD en een koers die ver boven het 40-weeks gemiddelde staat. Het zou niet ongezond zijn dat er nu wat winst wordt genomen.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.