Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 26 sep 2019 16:00

Wat vindt u van de jaarcijfers van Eurocommercial Properties?

0 0 Leestijd ongeveer

Eind augustus publiceerde ECP zijn cijfers over het per eind juni afgesloten boekjaar 2018/2019. De winkelcentra van Eurocommercial Properties presteren goed, ondanks de felle internetconcurrentie.

Op autonome basis stegen de huren met 2,1%, vooral dankzij huurverhogingen van gemiddeld 8,9% op nieuwe contracten. Doordat de huren goed betaalbaar blijven is de leegstand te verwaarlozen. Hoewel het beleggerssentiment in de retailsector is verslechterd, werd de portefeuille met slechts 0,4% afgewaardeerd.

Verhoging dividend Eurocommercial Properties

Als teken van vertrouwen verhoogt Eurocommercial Properties het dividend met 1,4% naar €2,18. Desinvesteringen zorgen dit jaar waarschijnlijk voor een lichte winstdaling, maar de pay-out ratio van 90% geeft ruimte om het dividend gelijk te houden. Het risico op verdere afwaarderingen is bij een disagio van 36% en een dividendrendement van 8,9% wel ingeprijsd. Ik volsta met ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!