Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Beleggers Belangen Academy: rendementen augustus

0 0 Leestijd ongeveer

De opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen telt vijf ijkpersonen, die ieder een eigen beleggingsstijl hanteren. In de special bekijken we maandelijks hoe hun portefeuilles het gedaan hebben.

Beleggers Belangen Academy
Dit artikel is onderdeel van een maandelijkse special uit ons tijdschrift. Met steun van onze academy helpen wij onder andere met het gestructureerd opbouwen van vermogen, beter in opties te handelen en volgt altijd een update van de Hoogdividendportefeuille, die centraal staat in de opleiding dividendbeleggen. De andere academy-artikelen vindt u hier.

Erik Offensief zag in augustus 0,6% van zijn vermogen verdampen. Toch ligt zijn jaarrendement in 2019 met 12,2% nog altijd ruim boven de 5% die hij op lange termijn gemiddeld wil maken. Begin augustus schrok Erik van de agressiviteit tussen de Amerikaanse president Trump en China. Trump dreigde met nieuwe invoerheffingen, China met een importstop op landbouwproducten uit de VS. De grafiek leert Erik dat dit alleen maar ruis is. De waarde van zijn portefeuille neemt langzaam toe en hij is blij dat hij niet met angst heeft verkocht.

Erik Defensief heeft als enige een positieve maand achter de rug. Zijn beleggingsportefeuille steeg met 1,4% naar een nieuwe hoogste stand ooit. De iShares $ Corp Bond UCITS ETF (ticker: LQDA & ISIN: IE0032895942) zag zijn jaarrendement toenemen van 12,1 naar 17,1%. De sterk dalende rente op Amerikaanse staatsobligaties hebben de Amerikaanse bedrijfsobligaties mee naar beneden getrokken. Bovendien is in augustus de Amerikaanse dollar aangetrokken is de euro gedaald. Dit zorgt voor een positief valutaverschil.

De beleggingsportefeuille van Floris is een mooi voorbeeld van hoe het werkt om met risico’s een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Zijn portefeuille heeft de afgelopen twee jaar geen rendement gemaakt, maar door de uitschieters in het begin staat nu toch een totaalrendement van 19,4% op de borden. Floris behaalt meestal veel meer of veel minder dan zijn gemiddelde jaarrendement van 6,3%. De kunst is om te blijven zitten en de honderden bedrijven waar hij blootstelling aan heeft via meerdere ETF’s voor hem te laten werken.

Maarten verloor in augustus 40 basispunten. Het rendement over 2019 zakte daarmee naar 11,3% en sinds het begin staat er +15,5%. Gemiddeld genomen is dit 5,0% per jaar, iets minder dan de 6% waar Maarten op mikt. Maarten heeft vier verschillende posities: aandelen in de opkomende markten, aandelen uit Europa, goud en kasgeld. Aandelen uit de Verenigde Staten heeft hij niet, omdat het verschil in waardering tussen Amerikaanse en Europese aandelen is opgelopen tot de hoogste stand in de afgelopen 70 jaar.

De portefeuille van Roos verloor 0,6% aan waarde. Ze kan er niet mee zitten, want Roos heeft nog steeds de best presterende beleggingsportefeuille van alle verschillende ijkpersonen. Het gemiddelde jaarrendement van 8,0% ligt een stuk hoger dan de 6,3% van Floris (die het meeste risico loopt en daardoor het hoogste rendement zou moeten behalen). Roos denkt dat de huidige technologische revolutie vooral uit de VS komt. Daardoor zullen Amerikaanse aandelen in haar ogen hun hoge koersen lang blijven vasthouden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!