Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Opleiding: Gestructureerd opbouwen van vermogen

Opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen

In het kort

De opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen is een toegankelijke en interactieve opleiding, waarin u op efficiënte wijze een beleggingsportefeuille leert samen te stellen die past bij uw financiële doelen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en actief beheerde Beleggers Belangen portefeuilles worden bewezen strategieën uitgelegd.  Vanaf de eerste module kunt u direct met uw portefeuille aan de slag.

Doelgroep – voor wie is de opleiding?

Voor iedereen die vermogen wil opbouwen door middel van beleggen. Zowel beleggers met een portefeuille met individuele aandelen en obligaties als beleggers die vooral in beleggingsfondsen beleggen kunnen hun voordeel doen met de direct toepasbare informatie in de opleiding. Een groot belegd vermogen is geen vereiste, met een klein bedrag per maand kunt u al een beleggingsportefeuille opbouwen die helpt bij het realiseren van uw financiële doelen.

Voor wie niet?

De opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen is geen ‘word-snel-rijk-cursus’. (Wel zorgt de opleiding ervoor dat u een beter rendement kunt behalen.) Deelnemers aan de opleiding ontvangen geen ‘gouden tips’, maar een gedegen stappenplan voor het opbouwen van een beleggingsportefeuille aan de hand van beleggingsfondsen en ETF’s, met een aantrekkelijk rendementsperspectief.

Inhoud:

 • Een opleiding die u in zes weken stap-voor-stap begeleidt bij het opbouwen van een lange termijn beleggingsportefeuille, die aansluit bij uw financiële doelen
 • Informatie om de juiste beleggingsinstrumenten te selecteren. Ook leert u welke beleggingen u beter kunt vermijden en waarom
 • Inzicht in de realistische rendementen van specifieke beleggingen
 • Praktijkvoorbeelden die laten zien hoe u de juiste strategieën kiest in uiteenlopende beleggingscategorieën
 • Een methode om uw beleggingsportefeuille te onderhouden. Bijvoorbeeld als de veranderde marktomstandigheden of veranderingen in uw situatie daar om vragen
 • Toegang tot de specialisten van Beleggers Belangen die hun beleggingsstrategieën met uw delen. (Evenals hun – leerzame – missers)

Na het afronden van Gestructureerd opbouwen van vermogen kunt u een goed gespreide portefeuille opbouwen met een realistisch rendementsperspectief. Een portefeuille die weinig onderhoud en kosten vraagt.

Overzicht van de modules van de opleiding

Module 1: Asset classes, de bouwstenen van uw portefeuille
• Het belang van assetallocatie
• Welke beleggingen horen in uw portefeuille, en welke niet
• Hoe de juiste beleggingen uw langetermijnrendement verbeteren
• De voordelen van spreiding
Module 2: De juiste balans tussen rendement & risico
• De factoren die uw rendement bepalen
• De impact van herbeleggen
• Instrumenten voor een realistische rendementsprognose
• Beperk de risico’s in de portefeuille
Module 3: Maak uw persoonlijke assetallocatie
• De noodzaak van een persoonlijke assetallocatie
• Bepaal uw beleggingsstrategie
• Genereer inkomen uit de portefeuille
Module 4: Invullen van de beleggingsportefeuille
• Invullen van uw beleggingsportefeuille: kansen en valkuilen
• Verschillen tussen beleggingsfondsen en ETF’s
• Zonder stress inspelen op veranderingen
• Webinars: ervaringen en vragen uit de praktijk

Streamer

Studievormen: Online
online-icon

 • Meer dan 5 uur professionele videolessen van de specialisten van Beleggers Belangen. Die u in uw eigen tempo kunt bekijken. Vol met aansprekende praktijkvoorbeelden, verhelderende animaties en stappenplannen
 • Uitgebreid werkboek met opleidingsmateriaal
 • Toegang tot het besloten online deelnemersplatform
 • Live webinars met ruime mogelijkheid voor vragen. Het eerstvolgende webinar is op 13 september 2017.
 • Praktische studiegids met adviezen om alles uit de opleiding te halen.

Klassikaal

klassikaal+online-iconDe klassikale opleiding bestaat uit 1 dag, de opleiding wordt dit jaar nog aangeboden in september of in november.
Stephen Hendriks en Karel Mercx nemen u mee door het opleidingsmateriaal aan de hand van aansprekende voorbeelden. Deelnemers aan de klassikale opleiding krijgen ook toegang tot de online leeromgeving, studiegids en kunnen de webinars van de online opleiding terug kijken.
De plaatsen voor de klassikale bijeenkomsten zijn beperkt. U gaat namelijk met een kleine groep aan de slag zodat u alle gelegenheid heeft om uw vragen te stellen.

Data klassikale bijeenkomst
Vrijdag 12 oktober 2018: uitverkocht
Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data.

Locatie klassikale bijeenkomst
Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam

Uw investering

Tarief voor Beleggers Belangen en Elsevier Weekblad lezers:

Abo-onlineAbo-klassikaal+online

Regulier tarief:

Nietabo-onlineNietabo-klassikaal+online

Een substantieel bedrag, dat beseffen we. Belangrijker dan de kosten is echter de waarde van de opleiding. U leert goed en gestructureerd beleggen. Zo optimaliseert u uw rendement en voorkomt u kostbare beleggingsfouten. De prijzen zijn inclusief BTW.

Deelnemers beoordelen de opleiding met een 8,5!
Deelnemers beoordelen de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen met een 8,5  en reageren enthousiast:

 • ‘Een goede cursus die vanaf de basis een fundament legt om een beleggingsplan voor jezelf op te bouwen, met voldoende mogelijkheid om vragen te stellen’
 • ‘De beleggingsexperts zijn zeer kundig en hebben een enorme schat aan parate kennis!’
 • ‘Een perfecte mix van leerzame en verhelderende onderwerpen’

Deze opleiding wordt gegeven door:

Stephen Hendriks (1970) is adjunct-hoofdredacteur van Beleggers Belangen en beheert de defensieve portefeuille (samen met Karel Mercx) en de pensioenportefeuille. Stephen geeft regelmatig presentaties en webinars over portefeuillebeheer en dividendbeleggen. Daarbij aarzelt hij niet om op het belang van asset allocatie te hameren. “De juiste verdeling van het vermogen over aandelen, obligaties, edelmetalen en cash is cruciaal voor het resultaat van de portefeuille.’
Stel Stephen een vraag
Karel Mercx (1981) is sinds 1 september 2015 beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen. Karel is een bekend gezicht in het beleggerslandschap. Zo was hij in 2015 beleggingsspecialist bij het RTL-Z beurspel en kreeg hij in 2014 de titel beurstwitteraar van het jaar. In 2013 won hij het grootste online beleggersdebat van Nederland. Sinds 2013 zit Karel in het financiële panel van dagblad NRC, waar hij commentaar geeft in de zaterdagkrant op een stelling van de redactie. Verder is hij regelmatig in het land om lezingen te geven.
Stel Karel een vraag

Veelgestelde vragen

Ik ben een ervaren belegger, is deze opleiding voor mij geschikt?
De opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen leert op efficiënte wijze een beleggingsportefeuille samen te stellen met beleggingsfondsen en ETF’s (exchange traded funds), een portefeuille die past bij uw financiële doelen. Met deze kennis kunnen ervaren beleggers hun kennis vergroten. Wat u leert tijdens de opleiding is ook goed toepasbaar op een bestaande beleggingsportefeuille.
Ik begin net als belegger, is de opleiding voor mij geschikt?
De opleiding geeft een uitstekende start voor beginnende beleggers op de financiële markten. Juist de gestructureerde aanpak zorgt voor inzicht in het beleggingsproces en voorkomt overhaaste beslissingen.
Ik beleg nu in individuele aandelen en obligaties. Is dat een probleem voor het volgen van de opleiding?
Nee. De opleiding leert u hoe u een beleggingsportefeuille opbouwt. Omwille van de spreiding en kosten kiezen we er daarbij voor om de portefeuille in te vullen met beleggingsfondsen en ETF’s. Individuele aandelen en obligaties kunt u ook voor dit doel gebruiken. In de opleiding leggen we uit welk effect dit heeft op onder andere de mate van spreiding en de kosten van uw beleggingsportefeuille.
Ik beleg nu met een beleggingsadviseur of vermogensbeheerder, kan ik dat combineren met de opleiding?
Zeker, door het volgen van de opleiding neemt uw kennis over beleggen snel toe. Daardoor krijgt u meer inzicht in de keuzes die uw adviseur maakt. Zo haalt u meer uit de dienstverlening. Bovendien kunt u de door de professional behaalde resultaten vergelijken met uw eigen prestaties op het gebied van rendement en risico.
Ik heb nu niet veel vermogen om te beleggen. Kan ik toch meedoen?
Vermogen is geen vereiste, met een klein bedrag per maand kunt u al een beleggingsportefeuille opbouwen die helpt bij het realiseren van uw financiële doelen.
Ik ben niet bekend met alle beleggingstermen. Kan ik de opleiding wel volgen?
Bij de start van elke opleiding van Beleggers Belangen Academy krijgt u direct toegang tot een uitgebreide begrippenlijst. Alle beleggingstermen die de trainers binnen de opleiding gebruiken vindt u daarin terug, met een heldere uitleg.
Wat zijn de verschillen tussen de online en klassikale versie van de opleiding?
De online opleiding bestaat uit:
• Meer dan 5 uur professionele videolessen van de specialisten van Beleggers Belangen, die u in uw eigen tempo kunt bekijken. Vol met aansprekende praktijkvoorbeelden, verhelderende animaties en stappenplannen;
• Een uitgebreid werkboek met opleidingsmateriaal;
• Toegang tot het besloten online deelnemersplatform;
• Live webinars met ruime mogelijkheid voor vragen;
• Een praktische studiegids met adviezen om alles uit de opleiding te halen.

De klassikale versie van de opleiding bestaat uit een bijeenkomst in Amsterdam. De bijeenkomsten worden gedurende het jaar voor u georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst nemen de specialisten [link naar bio] van Beleggers Belangen u mee door de lesstof. U krijgt ruime mogelijkheid om vragen te stellen. Deelnemers aan de klassikale opleiding krijgen na afronding van de bijeenkomst ook toegang tot de online leeromgeving, werkboek, studiegids en webinars.

Ik volgde nog niet eerder een online opleiding. Hoe werkt dit?
Beleggers Belangen Academy heeft een uiterst toegankelijk online leeromgeving. Wanneer u bent ingelogd heeft u direct toegang tot alle informatie over de opleiding die u volgt. Videolessen, werkboeken en andere onderdelen zijn direct beschikbaar. U weet zo altijd hoe ver u bent met de opleiding. Zowel de modules die u al hebt gevolgd als de nieuwe onderdelen zijn beschikbaar. Dat maakt het makkelijk om bijvoorbeeld een onderdeel opnieuw te bekijken. Heeft u nog vragen, dan zijn de specialisten bereikbaar.
Kan ik nog wisselen tussen klassikale en de online versie?
Als u zich voor een van beide heeft aangemeld is uw keuze definitief. Kunt u onverhoopt niet aanwezig zijn bij de klassikale bijeenkomst, dan kunt u iemand anders in uw plaats laten gaan.
Mijn vraag staat er niet bij
U kunt altijd contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Contact

Heeft u verder nog vragen of wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van Beleggers Belangen Academy? Wij helpen u graag. Aarzel niet om contact op te nemen via e-mailadres: beleggersbelangenacademy@onebusiness.nl. U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer: 020 224 8032 (op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur).

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Beleggers Belangen Academy? Geef dan hier uw e-mailadres op. U ontvangt dan informatie over de opleiding en de nieuwsbrief met tips om beter te beleggen.

Inschrijven!

Wilt u zich opgeven voor de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen? Dat kan hier!
Op dit moment is het niet mogelijk om u in te schrijven voor de klassikale opleiding. Houd deze pagina in de gate voor nieuwe data.
Inschrijven Online opleiding