Opleiding: Gestructureerd opbouwen van vermogen

160004330-belbel-academy-button_beoordelen-met-8

Gestructureerd opbouwen van vermogen is een toegankelijke en interactieve opleiding, waarin u leert op efficiënte wijze een beleggingsportefeuille samen te stellen die past bij uw financiële doelen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en actief beheerde Beleggers Belangen portefeuilles worden bewezen strategieën uitgelegd. Tijdens deze opleiding wordt u geleerd om meer rendement uit uw beleggingsportefeuille te halen. Vanaf de eerste module kunt u direct met uw portefeuille aan de slag.

We hebben een speciale korting voor Elsevier en Beleggers Belangen abonnees voor deelname aan deze opleiding. Bekijk hieronder wat uw investering voor deelname is.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Voor iedereen die vermogen wil opbouwen door middel van beleggen. Zowel beleggers met een portefeuille met individuele aandelen en obligaties als beleggers die vooral in beleggingsfondsen beleggen kunnen hun voordeel doen met de direct toepasbare informatie in de opleiding. Een groot belegd vermogen is geen vereiste, met een klein bedrag per maand kunt u al een beleggingsportefeuille opbouwen die helpt bij het realiseren van uw financiële doelen.

Voor wie niet?
De opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen is geen ‘word-snel-rijk-cursus’. (Wel zorgt de opleiding ervoor dat u een beter rendement kunt behalen.) Deelnemers aan de opleiding ontvangen geen ‘gouden tips’, maar een gedegen stappenplan voor het opbouwen van een beleggingsportefeuille aan de hand van beleggingsfondsen en ETF’s, met een aantrekkelijk rendementsperspectief.

Wat kunt u verwachten:

 • Een opleiding die u in zes weken stap-voor-stap begeleidt bij het opbouwen van een lange termijn beleggingsportefeuille, die aansluit bij uw financiële doelen
 • Informatie om de juiste beleggingsinstrumenten te selecteren. Ook leert u welke beleggingen u beter kunt vermijden en waarom
 • Inzicht in de realistische rendementen van specifieke beleggingen
 • Praktijkvoorbeelden die laten zien hoe u de juiste strategieën kiest in uiteenlopende beleggingscategorieën
 • Een methode om uw beleggingsportefeuille te onderhouden. Bijvoorbeeld als de veranderde marktomstandigheden of veranderingen in uw situatie daar om vragen
 • Toegang tot de specialisten van Beleggers Belangen die hun beleggingsstrategieën met uw delen. (Evenals hun – leerzame – missers)

Na het afronden van Gestructureerd opbouwen van vermogen kunt u een goed gespreide portefeuille opbouwen met een realistisch rendementsperspectief. Een portefeuille die weinig onderhoud en kosten vraagt.

Overzicht van de modules van de opleiding

Module 1: Asset classes, de bouwstenen van uw portefeuille
Module 2: De juiste balans tussen rendement & risico
Module 3: Maak uw persoonlijke assetallocatie
Module 4: Invullen van de beleggingsportefeuille
Streamer

De online opleiding bestaat uit:online-icon

 • Meer dan 5 uur professionele videolessen van de specialisten van Beleggers Belangen. Die u in uw eigen tempo kunt bekijken. Vol met aansprekende praktijkvoorbeelden, verhelderende animaties en stappenplannen
 • Uitgebreid werkboek met opleidingsmateriaal
 • Toegang tot het besloten online deelnemersplatform
 • Live webinars met ruime mogelijkheid voor vragen.
 • Praktische studiegids met adviezen om alles uit de opleiding te halen.

Liever klassikaal?klassikaal+online-icon

De opleiding is ook klassikaal beschikbaar. De geheel verzorgde opleidingsdag vindt plaats in Amsterdam. Stephen Hendriks en Karel Mercx nemen u mee door het opleidingsmateriaal aan de hand van aansprekende voorbeelden. Deelnemers aan de klassikale opleiding krijgen ook toegang tot de online leeromgeving, studiegids en kunnen de webinars van de online opleiding terug kijken.

De plaatsen voor de klassikale bijeenkomsten zijn beperkt. U gaat namelijk met een kleine groep aan de slag zodat u alle gelegenheid heeft om uw vragen te stellen.

Deelnemers beoordelen de opleiding met een 8!
De opleidingen binnen Beleggers Belangen Academy bieden de kwaliteit die u van Beleggers Belangen gewend bent. Tevreden deelnemers zijn voor ons de enige maatstaf voor het succes van de opleiding. Deelnemers beoordelen de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen met een 8 en reageren enthousiast:

 • ‘Goede structuur, goede beleggingsspecialisten met enorm veel kennis’
 • ‘ Een goede cursus die vanaf de basis een fundament legt om een beleggingsplan voor jezelf op te bouwen, met voldoende mogelijkheid om vragen te stellen’
 • ‘ Heeft bij mij de ogen geopend om nog eens goed naar
  mijn portefeuille te kijken’

Studeer in uw eigen tempo!
Alle onderdelen van de opleiding zijn online voor u beschikbaar. Zodat u kunt gebruiken op het moment dat het u uitkomt. Bijvoorbeeld als u snel aan de slag wilt met de modules, of juist even een week wilt overslaan als u met vakantie gaat.

Deze opleiding wordt gegeven door:

Stephen Hendriks

Stephen Hendriks (1970) is adjunct-hoofdredacteur van Beleggers Belangen en beheert de defensieve portefeuille (samen met Karel Mercx) en de pensioenportefeuille. Stephen geeft regelmatig presentaties en webinars over portefeuillebeheer en dividendbeleggen. Daarbij aarzelt hij niet om op het belang van asset allocatie te hameren. “De juiste verdeling van het vermogen over aandelen, obligaties, edelmetalen en cash is cruciaal voor het resultaat van de portefeuille.’
Stel Stephen een vraag

Karel Mercx

Karel Mercx (1981) is sinds 1 september 2015 beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen. Karel is een bekend gezicht in het beleggerslandschap. Zo was hij in 2015 beleggingsspecialist bij het RTL-Z beurspel en kreeg hij in 2014 de titel beurstwitteraar van het jaar. In 2013 won hij het grootste online beleggersdebat van Nederland. Sinds 2013 zit Karel in het financiële panel van dagblad NRC, waar hij commentaar geeft in de zaterdagkrant op een stelling van de redactie. Verder is hij regelmatig in het land om lezingen te geven.
Stel Karel een vraag

Wanneer?

Donderdag 21 september 2017
Vrijdag 10 november 2017

Uw investering

Maak hier uw keuze voor de opleiding die bij u past.

Prijzen voor Elsevier en Beleggers Belangen abonnees

Abo-online Abo-klassikaal+online

Prijzen voor niet Elsevier en Beleggers Belangen abonnees

Nietabo-online Nietabo-klassikaal+online

Een substantieel bedrag, dat beseffen we. Belangrijker dan de kosten is echter de waarde van de opleiding. U leert goed en gestructureerd beleggen. Zo optimaliseert u uw rendement en voorkomt u kostbare beleggingsfouten.
De prijzen zijn inclusief BTW.

Veelgestelde vragen

Ik ben een ervaren belegger, is deze opleiding voor mij geschikt?
Ik begin net als belegger, is de opleiding voor mij geschikt?
Ik beleg nu in individuele aandelen en obligaties. Is dat een probleem voor het volgen van de opleiding?
Ik beleg nu met een beleggingsadviseur of vermogensbeheerder, kan ik dat combineren met de opleiding?
Ik heb nu niet veel vermogen om te beleggen. Kan ik toch meedoen?
Ik ben niet bekend met alle beleggingstermen. Kan ik de opleiding wel volgen?
Wat zijn de verschillen tussen de online en klassikale versie van de opleiding?
Ik volgde nog niet eerder een online opleiding. Hoe werkt dit?
Kan ik nog wisselen tussen klassikale en de online versie?
Mijn vraag staat er niet bij

Heeft u verder nog vragen of wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van Beleggers Belangen Academy? Wij helpen u graag. Aarzel niet om contact op te nemen via e-mailadres: beleggersbelangenacademy@onebusiness.nl. U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer: 020 224 8032 (of kijk in het overzicht van de meest gestelde vragen).

Aan de slag!

We kunnen niet wachten om u te ontmoeten bij de opleiding. Klik op onderstaande knop en kies voor de opleiding die bij u past:
Schrijf u nu in

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Beleggers Belangen Academy? Geef dan via onderstaande knop uw emailadres op. U ontvangt dan informatie over de opleiding en de nieuwsbrief met tips om beter te beleggen.
Blijf op de hoogte