Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 13 sep 2019 10:00

TA-verkooptips: Brunel zakt door z’n hoeven

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben de afgelopen maanden voor een reeks Nederlandse aandelen verkoopadviezen gegeven. Het gaat hier om verkooptips op basis van technische analyse. Drie aandelen op deze verkooplijst, waaronder Brunel, stellen we nu ter kennismaking open voor niet-abonnees.

De verkoopadviezen worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij onze verkooplijst van Nederlandse fondsen in de categorie technische analyse: ’24 Nederlandse aandelen onder de streep’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkoopadviezen van die week een dag later ook voor hen open.

Brunel zakt door hoeven (6 september)

Brunel heeft een aantal weken op ‘houden’ gestaan. Het houdadvies kwam in de zomer toen bleek dat de koers geen hogere top dan die uit het voorjaar van 2018 wist neer te zetten. Het aandeel moet nu echter alweer op de lijst van verkoopadviezen worden gezet. Ten eerste zijn de indicatoren negatief gedraaid. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde, waarvan de richting altijd goed de langetermijntrend aangeeft, heeft alweer een aantal weken een negatieve hellingshoek. De MACD-indicator staat onder de nullijn. Deze zomer was er al een negatieve kruising te zien: de MACD-lijn zakte door de nullijn. De koers is nu aanbeland bij de vorige bodem, die van eind vorig jaar. Bodems zijn altijd belangrijke tests in een dalende trend. Ze kunnen steun bieden, maar in een ‘gezonde’ dalende trend zakt de koers onder de vorige bodem.

Negatieve stroomversnelling bij Neways (6 september)

Neways krijgt in korte tijd te maken met een tweede negatieve advieswijziging. Het aandeel gaat naar ‘verkopen’, en wel om twee redenen. Ten eerste is de koers onder de steun van de laatste bodem rond de €12 gezakt en ten tweede zijn de indicatoren negatief gedraaid: de MACD zakte onder de nullijn en het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde is gaan dalen. De neerwaartse krul is overigens nog maar een week van kracht. Het koersdoel is nu de vorige bodem, die van eind 2018 op €10, wat tevens een belangrijke psychologische steun is. Wetenschappelijk onderzoek heeft het psychologische belang van ronde getallen in de koersbeweging bevestigd. Aanvankelijk fungeren ze als steun (bij dalende koersen) of weerstand (bij stijgende koersen). ­Eenmaal doorbroken komen er nieuwe krachten los die de actuele trend ondersteunen.

Volkerwessels in advies verlaagd (12 september)

Volkerwessels is onder de steun van de laatste bodem gezakt. Er was al eerder sprake van een lagere top. Het aandeel wist immers in de zomer niet voorbij de top van april op €20 te komen. Verder zijn ook de indicatoren negatief gedraaid: het 40-weeks gemiddelde is recent gaan dalen en de MACD is onder de nullijn gezakt. Het advies wordt daarom verlaagd van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Het eerste koersdoel is nu €13, waar de bodem van eind 2018 ligt. Belangrijke bodems uit het verleden vormen vaak steun. Het aandeel zal waarschijnlijk niet in een keer naar dit niveau zakken. Koersen gaan immers zelden in een rechte lijn naar beneden (of omhoog). Het is aannemelijk dat er een nieuw patroon van lager liggende toppen en bodems gaat ontstaan. Pas bij een doorbraak door de zone €19-20 kan weer naar boven worden gekeken.

Onze voorgaande gratis tips:

TA-kooptips: te vroeg gejuicht bij Alphabet

Instapmomenten bij GrandVision, en meer TA-kooptips

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.