Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 10 sep 2019 10:00

TA-kooptips: te vroeg gejuicht bij Alphabet

0 0 Leestijd ongeveer

Alphabet leek alles in zich te hebben voor een flinke stijging, maar viel toen sterk terug. Toch handhaven we nog het technische koopadvies voor dit aandeel. U vindt het hier uitgelicht samen met nog twee internationale koopadviezen. Ze zijn gratis toegankelijk, als kennismaking voor niet-abonnees.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: ‘Internationale TA-kooptips: van moeizame tot soepele koopadviezen‘.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Danone, Alphabet en Rio Tinto

Te vroeg gejuicht bij Alphabet (30 augustus)

Alphabet staat sinds maart dit jaar op ‘kopen’. De dalende weerstandslijn sneuvelde toen, waarna ook de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. Toen de koers daarna verder steeg en ook de weerstand van de top van medio 2018 werd uitgenomen, leek de stijging in een nieuwe fase terecht te zijn gekomen. Maar dat bleek niet het geval en de koers viel sterk terug. Louter vanwege het feit dat Alphabet begin juni nog een hogere bodem wist neer te zetten dan de bodem van eind 2018, staat het koopadvies nog altijd in de boeken. Er is echter alle reden om minder positief te worden. De laatste top op $1280 is niet hoger komen te liggen dan de voorgaande twee. Het positieve plaatje kan alleen overeind blijven als de koers de horizontale weerstand op $1280 weet uit te nemen. De indicatoren staan inmiddels weer positief.

Danone verslaat Europees beursgemiddelde (16 augustus)

Het koersbeeld van Danone is uiterst sterk. Vanaf begin dit jaar presteert het aandeel veel beter dan het Europese beursgemiddelde. Het koersbeeld geeft dan ook een steil oplopende steunlijn te zien. Waarschijnlijk leidt deze steunlijn Danone naar het koersdoel op €80. Maar zelfs een val onder de steunlijn hoeft geen gevaar te betekenen voor de grotere stijgende trend. Immers, een gezonde correctie biedt juist kansen om op een lager niveau in te stappen, zeker als het aandeel terugvalt naar de oude weerstand die nu rond €72 als steun fungeert. Voorlopig zien we dat overigens niet gebeuren.Als defensief aandeel blijft Danone ook gewild bij een eventueel verzwakkend Europees beursklimaat. Vandaar dat wij het aandeel ondanks de forse koersstijging van dit jaar nog steeds koopwaardig vinden.

Rio Tinto zakt weg  (6 september)

Rio Tinto staat sinds februari dit jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaartse beweging. Na een klassieke pullback, terug naar de bovenkant van de oude range, ging de koers volgens het boekje verder omhoog. Maar in augustus zakte het aandeel flink weg, terug in de oude zijwaartse beweging. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde kon daarbij geen steun bieden. Aan de verslechtering van het koersbeeld ging een negatieve divergentie vooraf: de koers maakte nog hogere toppen, de MACD-indicator juist lagere. De vraag is of het aandeel niet beter op ‘houden’ kan worden gezet. Daarvoor is het echter nog te vroeg. De koers kan rond de 400 pence een bodem vormen en de stijgende trend weer vervolgen.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.