Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 4 sep 2019 12:55

Curetis vindt fusiepartner

0 0 Leestijd ongeveer

Het Duitse biotechbedrijf Curetis heeft een definitieve fusie-deal gesloten met het Amerikaanse OpGen. De koers stijgt stevig.

Wij hadden er weinig vertrouwen in, maar Curetis is er toch in geslaagd aansluiting te vinden bij een ander bedrijf. Het Amerikaanse OpGen richt zich, net als Curetis, op diagnostiek van infectie-ziekten. Belangrijkste voordeel voor Curetis is dat het nu toegang krijgt tot de Amerikaanse kapitaalmarkt.

Geen cash maar aandelen

Curetis-aandeelhouders ontvangen geen cash, maar 2,66 miljoen aandelen OpGen, gelijk aan 72,5% van het aandelenkapitaal van het Nasdaq-fonds. Op basis van de laatste slotkoers is dat $17,5 mln waard. Curetis wint 13% tot circa die waarde. Aandeelhouders moeten nog wel hun fiat geven. Doordat Curetus nu makkelijker aan kapitaal kan komen gaan wij van ‘verkopen’ naar ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!