Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Actueel advies

Metaalspecialist te koop met een mooie korting

0 0 Leestijd ongeveer

De prijs van metalen stond dit jaar flink onder druk, met name die van ferro-vanadium. Een optieconstructie biedt de mogelijkheid om op de situatie in te spelen.

AMG wint speciaal-metalen en is daarnaast producent van vacuümovens die worden gebruikt om metalen te bewerken. De belangrijkste klanten zitten in de sectoren energie, luchtvaart en infrastructuur. De portefeuille bestaat uit metalen waarmee het bedrijf wenst in te spelen op de groeiende behoefte aan energiebesparing, energieopslag en schone energie.

Een mooi voorbeeld hiervan is ferro-vanadium, dat gebruikt wordt om staal sterker en duurzamer te maken. AMG wint dit metaal door katalysatoren afkomstig van grote olieraffinaderijen te recyclen. Voor het recyclen ontvangt het bedrijf een vergoeding, waardoor AMG de goedkoopste producent van ferro-vanadium is ter wereld.

Indrukwekkende rit

Aandeelhouders van AMG hebben een indrukwekkende rit achter de rug. Het aandeel stond begin 2017 nog aan €15, vervolgens liep de koers op naar €53 (juni 2018), gesteund door een gunstige ontwikkeling van de prijzen van verschillende metalen die het bedrijf wint.

Inmiddels staan we aan €20 en blijkt AMG een van de bedrijven die het kind van de rekening zijn geworden van de handelsoorlog tussen de VS en China. De metaalprijzen gingen fors onderuit. Met name de prijsdaling van ferro-vanadium (-73%) zette de winstgevendheid van AMG onder druk.

De bodem lijkt in zicht; net als CEO Heinz Schimmelbusch verwacht ik dat de prijs voor vanadium niet veel verder zal zakken. Een verdere daling zal het voor een aantal producenten namelijk niet langer lucratief maken om het metaal te winnen.

AMG met korting

Bij de huidige k/w van 11 is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Het is daardoor interessant om de AMG maart 2020 20 put te schrijven voor €3,40. Mocht de beurskoers aan het einde van de looptijd boven de €20 noteren, dan is de premie voor de schrijver en wordt een mooi rendement behaald van 17% in zeven maanden tijd. Zet de daling verder door, dan kopen beleggers de aandelen in feite voor €16,60 per aandeel en dat is een mooie korting.

geschreven put-optie AMG
VerkoopAMG mrt 2020 20 put @ € 3,40
Contractgrootte100
Expiratiedatumvrijdag 20 maart 2020
Maximale winst€ 340
Maximale verlies€ 1.660

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!