Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Column: zijn er nog beleggingskansen in Europa?

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen weken vertoonde de Europese economie steeds meer haarscheurtjes. Politieke onrust in Italië en de haperende Duitse groeimotor hebben het beleggersvertrouwen onder druk gezet. Waar liggen nog wel beleggingskansen in Europa?

Zelf heb ik bijvoorbeeld besloten een aantal posities af te bouwen, terwijl anderen daarover nadenken. Toch blijven diverse analisten optimistisch over de Europese aandelenmarkten.

Zo verwacht zowel BlackRock als Columbia Treadneedle dat nieuwe stimuleringsmaatregelen van de ECB de Europese aandelenmarkten een duw in de rug zullen geven. Op dit moment vinden beide vermogensbeheerders de Europese aandelenmarkten aantrekkelijk gewaardeerd, zeker ten opzichte van de Amerikaanse aandelenmarkten. BlackRock heeft daarbij zijn aanbeveling voor de Europese aandelenmarkten verhoogd van ‘verkopen’ naar ‘houden’.

Geen bubbel

Columbia Treadneedle wijst erop dat ondanks de vertraagde economische groei Europa dit jaar heeft deelgenomen aan de wereldwijde aandelenmarktrally. In het eerste halfjaar steeg de MSCI Europe Index met 13,2%, wat niet veel minder is dan de +15,6% van de MSCI World Index. Columbia Treadneedle stelt dat de Europese aandelenmarkt momenteel op een koers-winstverhouding staat van 13, een niveau dat sinds 2012 niet meer is gezien en dat veel lager is dan dat van andere aandelenmarkten. Tegelijkertijd worden er relatief hoge dividendrendementen geboden. De analisten zien nog geen bewijs voor een aandelenbubbel. Die doet zich normaal gesproken voor bij de combinatie van een groot aantal beursgangen, veelvuldige fusies en overnames en een uitbundig beleggerssentiment. Columbia Threadneedle wijst er onder meer op dat de gemiddelde fusie- en overnamepremies onder het historisch gemiddelde liggen.

Voldoende beleggingskansen in Europa

Morningstar ziet ook nog voldoende beleggingskansen in Europa en heeft recent drie nieuwe aandelen opgenomen in zijn Europese favorietenlijst. HeidelbergCement zit in een consoliderende markt en kan gerichte investeringen doen. Fiat Chrysler Automobiles heeft volgens Morningstar gezonde groeivooruitzichten dankzij een toonaangevend marktaandeel in Brazilië en sterke marktposities in andere opkomende landen. Voor Henkel zien de analisten kansen om de balans te verbeteren en het margeverschil met zijn belangrijkste concurrenten verder te verkleinen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!