Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 13 aug 09:00

TA-kooptips: Procter & Gamble op eenzame hoogte

0 0 Leestijd ongeveer

Procter & Gamble zet record op record neer. Aanleiding om het aandeel hier uit te lichten. Ter kennismaking is het koopadvies voor Procter & Gamble nu gratis beschikbaar voor niet-abonnees, net als twee andere koopadviezen.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: ’23 buitenlandse koopadviezen voor uw portefeuille’.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Procter & Gamble op eenzame hoogte

Gevoel van hoogtevrees bij koers Microsoft (9 augustus)

Microsoft heeft weinig moeite om de weg omhoog vast te houden. Deze maand viert het aandeel de tweede verjaardag van de stijgende trend. Een goed voorbeeld van een uitgangspunt binnen de technische analyse dat een trend intact blijft totdat het tegendeel is bewezen. Toch kriebelt bij ons het gevoel van hoogtevrees. Onderliggend staat de MACD-indicator op een hoogtepunt, en in tegenstelling tot het koersverloop is dat bij een indicator niet vol te houden. Een negatieve kruising zou een aanwijzing zijn dat de kracht van de stijgende trend afneemt. Zeker wanneer de stijgende steunlijn rond $131 sneuvelt, nemen de kansen op het einde van de stijgende trend toe. Maar zover is het nog niet en de laatste twee jaar loonde het niet om tegengesteld aan de trend te beleggen. Daarom herhalen wij met overtuiging het bestaande koopadvies.

Koers Procter & Gamble boekt record na record (2 augustus)

Procter & Gamble maakt indruk met een sterk technisch beeld, net als veel Amerikaanse aandelen. Sinds Procter & Gamble in oktober vorig jaar wist uit te breken uit het symmetrische driehoekspatroon heeft het aandeel bijna onafgebroken nieuwe records neergezet. Inmiddels bevindt de koers zich op eenzame hoogte en kan het 40-weeks gemiddelde het tempo van de stijging nauwelijks bijhouden. Een correctie lijkt gezond, maar de grote vraag is vanaf welk koersniveau die wordt ingezet. Misschien pas nadat het koersdoel op $120 is bereikt. In ieder geval zien wij iedere correctie als een goedkopere mogelijkheid om in te stappen in de heersende stijgende trend. De komende maanden komt het bestaande koopadvies op geen enkele wijze in gevaar, zo verwachten we.

Gezonde correctie voor koers Walmart (9 augustus)

Walmart laat nog geen tekenen van verzwakking zien. De correctie van de laatste weken oogt gezond en is een normaal onderdeel binnen de stijgende trend. Het steunniveau rond $106 kan een logisch vangnet vormen voor wat aanhoudende zwakte op de kortere termijn. De stijgende steunlijn en een horizontaal koersniveau komen nagenoeg samen rond $106. Het meest waarschijnlijke scenario voor de komende maanden is dan ook een hernieuwde opleving van het koersverloop, met een voortzetting van de stijgende trend. In de eerste plaats dient daarvoor de weerstand rond $115, in de vorm van de koerstop van juli, te worden uitgenomen. Vervolgens kan Walmart op weg naar het koersdoel op $120. Voorlopig zien wij geen reden om af te wijken van het bestaande koopadvies.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.