Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 12 aug 09:55

23 buitenlandse koopadviezen voor uw portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben een reeks internationale aandelen van koopadviezen voorzien. De afgelopen maanden kregen ze op basis van technische analyse een ‘verse’ kooptip, of hun eerdere koopadvies werd bevestigd. Het zijn er 23 in totaal; u vindt ze hier in een overzicht bijeen.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische koopadviezen voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze koopadviezen voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: TA-kooptips: Heineken en DSM kijken (voorlopig) niet meer achterom. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

23 buitenlandse koopadviezen voor uw portefeuille

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

AB InBev
AB InBev snel in advies verhoogd (12 juli)
AB InBev staat nog maar koud op ‘houden’ of het aandeel krijgt alweer een advieswijziging. Dit keer moet het aandeel op de lijst van koopadviezen worden gezet. Het koopadvies is gerechtvaardigd omdat de koers een oude dalende weerstandslijn en de weerstand van de vorige top heeft uitgenomen.
Allianz
Allianz is wat vermoeid (2 augustus)
In maart dit jaar werd duidelijk dat Allianz met de doorbraak boven €195 een begin wist te maken met een stijgende trend op de lange termijn. De fraaie koersstijging die sindsdien heeft plaatsgevonden, oogt echter momenteel wat vermoeid. Het aandeel wist met moeite en nogal marginaal in juli een hogere top te plaatsen.
Alphabet
Alphabet in uncharted territory (12 juli)
Alphabet staat sinds maart op ‘kopen’. Aanleiding was de voltooiing van een kleine dubbele bodem door de weerstand op $115 uit te nemen. De koers steeg aanvankelijk en de winst op de longpositie kwam op een gegeven moment boven de 10% uit. En passant werden de toppen van medio 2018 uitgenomen, waardoor de koers in uncharted territory terechtkwam.
Amazon
Weer opletten geblazen bij Amazon (5 juli)
Amazon stoeit nog altijd met de onderkant van het stijgend trendkanaal. De koers zakte daar eind 2018 al een keer onder. Dat was een waarschuwing die toen nog niet tot een advieswijziging leidde. We moeten nu weer opletten. De bulls moeten het heft weer in eigen handen nemen en de koers terugzetten in het stijgend trendkanaal.
BHP Billiton
Positieve vooruitzichten BHP Billiton gehandhaafd (26 juli)
BHP Billiton kenmerkt zich door een fraai stijgend trendkanaal in de weekgrafiek. Het is goed te zien dat de opeenvolgende toppen en bodems telkens op een hoger niveau worden geplaatst. Eveneens kent het 40-weeks gemiddelde een opwaarts verloop. Dat zijn belangrijke aanwijzingen dat de positieve vooruitzichten voorlopig gehandhaafd blijven
Danone
Danone op de toppen van zijn kunnen (28 juni)
Danone staat nog niet zo lang op ‘kopen’. Begin mei brak de koers door de horizontale weerstand van €71. We aarzelden, want het aandeel had al een enorme spurt achter de rug. De koers was namelijk in korte tijd opgelopen van onder de €60 tot boven de €70. Bij de doorbraak door het €71-niveau stond bovendien de MACD op een erg hoge stand.
Facebook
Hoogtepunt in beeld bij Facebook (2 augustus)
Facebook kent een gezond technisch beeld. Dat is al het geval sinds mei dit jaar nadat het aandeel flink was hersteld van de zware correctie in het vierde kwartaal van 2018. De stijgende trend heeft het aandeel inmiddels naar nog hogere niveaus gebracht. Nu komt het oude hoogtepunt van 2018, dat tevens een historisch record is, weer in beeld.
Home Depot
Home Depot eindelijk uitgebroken (19 juli)
Home Depot is nog maar drie weken geleden geanalyseerd. Toen hielden we het aandeel nog op de lijst van houdadviezen omdat de koers maar niet de horizontale weerstandszone op $210-212 wist uit te nemen. Er waren wel signalen dat het aandeel opwaarts zou uitbreken, omdat het 40-weeks gemiddelde positief aan het draaien was, terwijl de MACD al boven nul stond. Welnu, de uitbraak is een feit.
Johnson & Johnson
Weinig profijt van longpositie Johnson & Johnson (19 juli)
Johnson & Johnson staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. Deze adviesverhoging had het aandeel te danken aan een opwaartse uitbraak uit een vlag. Daarna begon het 40-weeks gemiddelde te stijgen. Maar echt veel profijt van de longpositie hebben we nog niet. Na het koopsignaal bleek namelijk al snel dat de koers vastliep op de horizontale weerstand op $148.
L'Oréal
Versnelling mogelijk voor L’Oréal (12 juli)
L’Oréal bivakkeert nog steeds boven het oude trendkanaal. Het koopsignaal, dat dateert van februari, blijft geldig. In de technische analyse geldt dat als de koers uit een stijgend kanaal breekt, een acceleratie van de stijging aannemelijk is. De versnelling in de stijging is er nog niet geweest, maar kan nog altijd komen.
LVMH
Koers LVMH laat (even) hapering zien (19 juli)
LVMH staat sinds mei dit jaar op ‘kopen’. Het aandeel brak toen door de horizontale weerstand op €310. Inmiddels is de koers verder opgelopen en staat de longpositie op een winst van zo’n 20%. Even was er een hapering in de koers te zien. Deze heeft de vorm gekregen van een vlag. Dat is een klein, dalend trendkanaal tegen de stijgende trend in.
Merck
Zaken zien er goed uit voor Merck (2 augustus)
Merck bevindt zich al sinds augustus vorig jaar in een stijgende trend. Sindsdien laat het aandeel in de weekgrafiek een klassiek patroon zien van hogere toppen en hogere bodems. Slechts een enkele keer dipte de weekkoers onder het 40-weeks gemiddelde. Met een beurskoers ruim boven het koopniveau van destijds zien de zaken er goed uit
Microsoft
Gevoel van hoogtevrees bij Microsoft (9 augustus)
Microsoft heeft weinig moeite om de weg omhoog vast te houden. Deze maand viert het aandeel de tweede verjaardag van de stijgende trend. Een goed voorbeeld van een uitgangspunt binnen de technische analyse dat een trend intact blijft totdat het tegendeel is bewezen. Toch kriebelt bij ons het gevoel van hoogtevrees.
Nestlé
Record na record bij Nestlé (2 augustus)
Nestlé is al enige tijd op recordjacht. Nadat het aandeel in februari de weerstand rond CHF86 wist te breken, is het nu bezig met een zegereeks. Zonder bovenliggende weerstanden heeft de beurskoers record na record laten optekenen. Dat is het voordeel van een aandeel dat zich in uncharted territory bevindt.
Novartis
Beleggers Novartis hebben goed geheugen (26 juli)
Novartis laat een krachtige bevestiging zien van de stijgende trend. Recent brak het aandeel door de bovengrens van CHF91. In 2015 was het CHF91-niveau meerdere malen de bovengrens voor kooplustige beleggers. Ondanks het verstrijken van vier jaren bleek dit niveau ook nu nog in de hoofden van beleggers te zijn verankerd.
Pfizer
Pfizer verder gepromoveerd (12 juli)
Enkele weken geleden meldden we dat Pfizer bezig was met een opwaartse uitbraak uit het dalend trendkanaal, maar dat deze nog niet was afgerond. Het advies was toen het aandeel op ‘houden’ te laten staan, zolang de weerstandszone tussen de $43 en $44 nog niet was uitgenomen. Inmiddels weten we dat de koers boven deze zone staat.
Procter & Gamble
Procter & Gamble op eenzame hoogte (2 augustus)
Procter & Gamble maakt indruk met een sterk technisch beeld, net als veel Amerikaanse aandelen. Sinds Procter & Gamble in oktober vorig jaar wist uit te breken uit het symmetrische driehoekspatroon heeft het aandeel bijna onafgebroken nieuwe records neergezet. Inmiddels bevindt de koers zich op eenzame hoogte en kan het 40-weeks gemiddelde het tempo van de stijging nauwelijks bijhouden.
Rio Tinto
Indicatoren nog steeds positief bij Rio Tinto  (5 juli)
Rio Tino zit nog altijd boven het horizontale uitbraakniveau van 435 pence. Er zijn weinig technische redenen te bedenken waarom het aandeel op de lijst van verkoopadviezen zou moeten worden gezet. Het 40-weeks gemiddelde stijgt, de MACD staat (ruim) boven de nullijn en de toppen en bodems liggen steeds hoger.
Sanofi
Koopadvies Sanodi gehandhaafd (19 juli)
Het koopadvies voor Sanofi dateert van oktober. De koers bewoog al een tijdje omhoog, maar het wachten was op de opwaartse krul in het 40-weeks gemiddelde. Aanvankelijk steeg de koers nog iets, maar het laatste jaar is een zijwaartse beweging ontstaan, met steun op €72,50 en weerstand van €80.
Vinci
Vinci zet ons op verkeerde been (12 juli)
Vinci staat sinds begin april op ‘kopen’. Het is jammer dat we eind vorig jaar op het verkeerde been zijn gezet. De koers zakte toen onder een zijwaartse beweging, destijds nog met steun op €77,50 (en weerstand op €89). Er leek een nieuwe bearmarkt van start te gaan.
Volkswagen
Koopinteresse Volkswagen op steeds hoger niveau (9 augustus)
We hebben Volkswagen in april voorzien van een koopadvies. Sindsdien is een verwachte verdere stijging nog niet echt uit de verf gekomen. Alarmerend is dat niet. Het patroon van hogere bodems laat zien dat de koopinteresse telkens op een hoger niveau terugkeert.
Walmart
Gezonde correctie bij Walmart (9 augustus)
Walmart laat nog geen tekenen van verzwakking zien. De correctie van de laatste weken oogt gezond en is een normaal onderdeel binnen de stijgende trend. Het steunniveau rond $106 kan een logisch vangnet vormen voor wat aanhoudende zwakte op de kortere termijn. De stijgende steunlijn en een horizontaal koersniveau komen nagenoeg samen rond $106.
Walt Disney
Knap herstel Walt Disney (12 juli)
Het is goed gegaan met Walt Disney na het koopsignaal in augustus vorig jaar, toen de koers uit een grote neutrale driehoeksformatie brak. Na de uitbraak dreigde het in december nog even mis te gaan, maar de koers herstelde zich knap en gebruikte de steunlijn van de oude driehoeksformatie voor een koerssprong van bijzondere proporties.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!