Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Advies Peter Schutte, 5 aug 11:43

Cijfers PostNL beter dan verwacht

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

PostNL kon met de cijfers eindelijk weer eens positief verrassen. Op een dieprood Damrak noteert PostNL vanochtend ruim 7% hoger. Zorgen over het verdienmodel blijven evenwel bestaan gezien de fors gedaalde koers dit jaar.

PostNL Cijfers

Het concern presenteerde over het tweede kwartaal een onderliggend cash bedrijfsresultaat van €41 mln, ruim boven de gemiddelde analistenverwachting. Verheugend is ook de aankondiging van een interim-dividend van 8 cent per aandeel. De groei bij de pakketdienst bedroeg in het tweede kwartaal 13%. Dat is iets zwakker dan verwacht, maar toch een behoorlijke groei. Het resultaat bij de pakketten steeg met een wat magere €1 mln tot €32 mln.

PostNL betrekt nu 51% van de omzet uit e-commercegerelateerde diensten. De postvolumes daalden met nog eens bijna 10%. Aanhoudende kostenbesparingen boden tegenwicht en zorgen zelfs voor een stijging van het resultaat bij de binnenlandse post.

Overname Sandd

PostNL is nog in afwachting van de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt over de overname van Sandd. Komt die goedkeuring er niet, dan stapt het bedrijf naar de staatssecretaris van Economische Zaken. Op de huidige nog altijd flink ingedeukte koers van €1,62 blijf ik bij mijn koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!