Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 2 aug 2019 13:30

AMG verlaagt outlook korte termijn

0 0 Leestijd ongeveer

De lage vanadiumprijs noopt AMG om de ebitdadoelstelling opnieuw neerwaarts bij te stellen.

AMG beleefde een teleurstellend tweede kwartaal. Nadat de prijs van vanadium over de eerste drie maanden al met 41% was ingezakt, volgde in het tweede kwartaal een daling van nog eens 39%. Dit zet de winstgevendheid van het bedrijf op de korte termijn onder druk. De ebitdadoelstelling werd daarom verlaagd van $150 mln naar $120 mln. De doelstellingen voor de lange termijn bleven ongewijzigd. Ceo Heinz Schimmelbusch verwacht dat de prijs voor vanadium niet veel verder zal dalen, omdat het voor een aantal producenten dan niet meer lucratief zal zijn om het metaal te winnen. Ik verlaag mijn taxatie van de winst per aandeel van $3,00 naar $2,70. Het aandeel is bij een k/w van 9 aantrekkelijk gewaardeerd. Het advies blijft ‘kopen’.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!