Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 31 jul 2019 14:43

Wolters Kluwer bewijst groeistatus

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks een enige vertraging bij de medische tak weet Wolters Kluwer zijn verbeterde autonome omzetgroei vast te houden. De hoge waardering van het aandeel is terecht.

Wolters Kluwer bleef in het eerste halfjaar gestaag doorgroeien. Het informatieconcern voerde de omzet met 9% op naar €2,2 mrd. De sterkere dollar had een positief effect, aangezien Noord-Amerika goed is voor 61% van de omzet. Op autonome basis steeg de omzet met 4%, een percentage dat we inmiddels gewend zijn van Wolters Kluwer.

Winstmarge

Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg met 9% naar €497 mln. Tegen constante wisselkoersen kwam dat neer op een toename van 3%. De operationele winstmarge bleef daarmee gelijk op 22,5%. Dankzij een daling van de financieringslasten en de belastingdruk maakte de aangepaste nettowinst een sprong van 17% naar €351 mln. Per aandeel komt dit overeen met een toename van 21% (+9% in constante valuta) naar €1,28. Door de inkoop van eigen aandelen daalde het aantal uitstaande aandelen met 3%.

Met dit cijferrapport voldeed Wolters Kluwer ruimschoots aan de verwachtingen. De winst per aandeel lag zelfs 7% hoger dan de consensusraming onder analisten. Op divisieniveau was het beeld evenwel gemengd. Zo zwakte de autonome omzetgroei bij de divisie Health af naar 4%, vergeleken met 5% vorig jaar. Over het gehele jaar zal de groei in lijn zijn met vorig jaar of licht lager uitkomen, waar de onderneming eerder nog op hetzelfde groeitempo rekende. Daarentegen zijn de verwachtingen voor de divisie Legal juist licht opwaarts bijgesteld. In tegenstelling tot de eerdere verwachting zal de vergelijkbare omzetgroei hier verbeteren ten opzichte van vorig jaar (+1%).

Waardering

Per saldo moet Wolters Kluwer in staat zijn om ook over heel het jaar een autonome omzetgroei van circa 4% te boeken. Het concern herhaalt de verwachting van een winststijging per aandeel tegen constante valutakoersen van circa 10%. Ook de operationele margedoelstelling van 23,0-23,5%, tegen 23,1% in 2018, blijft ongewijzigd. Het aandeel ( ) is dit jaar alweer met 27% gestegen en is op basis van de k/w van circa 24 stevig gewaardeerd. Aan de andere kant laat Wolters Kluwer zien dat het een beter groeiprofiel heeft gekregen, met een structureel hogere organische groei. De koopaanbeveling blijft van kracht.

HALFJAARCIJFERS
In mln €20192018
Omzet22042020
Aangepast bedrijfsresultaat497454
Aangepaste nettowinst351299

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!