Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Optietip Jeff Thijssen, 23 jul 16:15

Optietips VS: tijd is geld bij positie US Steel

0 0 Leestijd ongeveer

Deze week schrijf ik twee out-of-the money put-opties op US Steel Corp om te profiteren van een herstel of zijwaartse beweging van de beurskoers. Daarmee wil ik de tijd in mijn voordeel laten werken.

De beurskoers van US Steel Corp (symbool X) staat al geruime tijd onder druk. Dit komt doordat bedrijven in de staalsector gebukt gaan onder lagere staalprijzen en hogere grondstofkosten. Onlangs kwam dit staalbedrijf daarom nog met een winstwaarschuwing. Als gevolg van de zwakke marktomstandigheden besloot het om de productie van drie hoogovens tijdelijk stil te leggen, zodat de productie beter aansluit bij de vraag uit de markt.

Beleggers zijn niet blind geweest voor de zwakke marktvraag. De beurskoers is sinds 1 maart 2018 gedaald met circa 67%, van $46 naar circa $15. Hiermee is behoorlijk wat ellende ingeprijsd. Ik verwacht daardoor dat de beurskoers de komende maanden eerder zal stijgen of zijwaarts bewegen dan verder zal dalen.

Veel premie

Op dit moment zit er relatief gezien veel premie in de opties op US Steel Corp. Aan de ene kant komt dat doordat de beurskoers onder druk heeft gestaan. Aan de andere kant omdat het bedrijf op 2 augustus met cijfers komt. Dit maakt het schrijven van opties interessant.

Om te profiteren van een herstel van de beurskoers of een zijwaartse beweging heb ik besloten om out-of-the-money putopties te schrijven. Concreet schrijf ik tweemaal de X SEP19 14 putoptie voor $0,58. Dit betekent dat ik bij opening $116 ontvang. Met het schrijven van deze putopties ga ik de verplichting aan om gedurende de looptijd 200 aandelen af te nemen tegen de uitoefenprijs van $14 per aandeel. Ik dien deze verplichting enkel na te komen als de koper van de putoptie zijn recht uitoefent. Dit kan zowel gebeuren gedurende de looptijd als op het einde van de looptijd. De houder van de putoptie zal dit echter alleen doen als de beurskoers daadwerkelijk onder de $14 staat en er haast geen tijdswaarde meer in de optie zit.

Het voordeel van het schrijven van deze putopties ten opzichte van het kopen van de aandelen is dat een belegger niet alleen geld kan verdienen als de beurskoers stijgt. Hij verdient namelijk ook geld als de beurskoers gelijk blijft en zelfs als deze lichtjes daalt. In het slechtste geval kan de schrijver van de optie worden aangewezen. Dit betekent dat hij 200 aandelen dient aan te kopen tegen $14 per stuk. Omdat hij inmiddels al $116 aan premie heeft ontvangen, zal hij netto $2684 voor 200 aandelen US Steel Corp dienen te betalen.

Positie managen

Zakt de beurskoers daadwerkelijk onder de $14, dan zal ik bekijken of ik de positie kan managen door de optie door te rollen. Bij opening van deze strategie heeft een belegger een statistische kans op succes van 78% (de statistische kans op succes geeft de kans weer dat de belegger op expiratie van de optie 1 cent of meer verdient aan deze geschreven put-optie).

De belegger die deze transactie wenst aan te gaan, dient zich er op voorhand van bewust te zijn dat in het slechtste scenario hij of zij 200 aandelen zal moeten kopen tegen $14 per aandeel.

2 x schrijven put-optie US Steel Corp
VerkoopX SEP19 14 put (2x)$0,58
Contractgrootte100
Expiratiedatumvrijdag 20 september 2019
RisicoschattingHoog
Maximale Winst$116
Maximaal Verlies$2684
Margin verplichting$614

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen via Twitter @jeffthijssen

Update

  • De geschreven putoptie op Dell is inmiddels gesloten. De winst bedraagt $73.
  • De iron condor op Uber staat nog open, de ongerealiseerde winst bedraagt $23.
  • De iron condor op GLD staat nog open, de ongerealiseerde winst bedraagt $9.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!