Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 15 jul 2019 09:27

24 kanshebbers voor uw portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben een reeks internationale aandelen van een koopadvies voorzien. De afgelopen maanden kregen ze op basis van technische analyse een ‘verse’ kooptip, of hun eerdere koopadvies werd bevestigd. Het zijn er 24 in totaal; u vindt ze hier bij elkaar.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Rendement van 180%, en nog negentien andere kooptips. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

De kanshebbers voor uw portefeuille

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

AB InBev
AB InBev snel in advies verhoogd (12 juli)
AB InBev staat nog maar koud op ‘houden’ of het aandeel krijgt alweer een advieswijziging. Dit keer moet het aandeel op de lijst van koopadviezen worden gezet. Het koopadvies is gerechtvaardigd omdat de koers een oude dalende weerstandslijn en de weerstand van de vorige top heeft uitgenomen.
Allianz
Allianz verzwakt wat (7 juni)
Allianz heeft sinds maart een koopadvies. De koers brak toen door een dalende weerstandslijn en door de weerstand van de vorige top. Ook draaiden de indicatoren positief: de MACD brak door de nullijn en het 40-weeks gemiddelde kreeg een stijgend verloop. Alles leek in gereedheid gebracht voor een nieuwe stijgende trend. Aanvankelijk was die trend ook een feit.
Alphabet
Alphabet in uncharted territory (12 juli)
Alphabet staat sinds maart op ‘kopen’. Aanleiding was de voltooiing van een kleine dubbele bodem door de weerstand op $115 uit te nemen. De koers steeg aanvankelijk en de winst op de longpositie kwam op een gegeven moment boven de 10% uit. En passant werden de toppen van medio 2018 uitgenomen, waardoor de koers in uncharted territory terechtkwam.
Amazon
Weer opletten geblazen bij Amazon (5 juli)
Amazon stoeit nog altijd met de onderkant van het stijgend trendkanaal. De koers zakte daar eind 2018 al een keer onder. Dat was een waarschuwing die toen nog niet tot een advieswijziging leidde. We moeten nu weer opletten. De bulls moeten het heft weer in eigen handen nemen en de koers terugzetten in het stijgend trendkanaal.
BHP Billiton
BHP Billiton nog altijd in stijgend kanaal (14 juni)
BHP Billiton zit nog altijd in een stijgend trendkanaal. Het koopadvies, dat alweer dateert van de zomer van 2017, kan dan ook worden herhaald. In de technische analyse geldt dat de kans dat een trend zich voortzet altijd groter is dan dat hij weer omkeert. Zolang de koers zich in het stijgend trendkanaal bevindt, is de kans op verdere koersstijgingen dus groter dan die op nieuwe dalingen.
Danone
Danone op de toppen van zijn kunnen (28 juni)
Danone staat nog niet zo lang op ‘kopen’. Begin mei brak de koers door de horizontale weerstand van €71. We aarzelden, want het aandeel had al een enorme spurt achter de rug. De koers was namelijk in korte tijd opgelopen van onder de €60 tot boven de €70. Bij de doorbraak door het €71-niveau stond bovendien de MACD op een erg hoge stand.
Deutsche Post
Deutsche Post promoveert snel (19 april)
Vorig maand werd Deutsche Post op ‘houden’ gezet. De koers brak toen uit het dalende trendkanaal. Nu is het technische plaatje verder verbeterd en is zelfs een koopadvies gerechtvaardigd. Na de uitbraak uit het kanaal is de koers namelijk eerst door een horizontale trendlijn op €27,20 gebroken.
Facebook
Grillige koers bij Facebook (21 juni)
Facebook heeft de laatste maanden last van grillige koersbewegingen. In de herfst van vorig jaar werd het aandeel nog op ‘verkopen’ gezet, toen de koers door de onderkant van het stijgend trendkanaal zakte. Toen Facebook in het voorjaar van dit jaar weer terug brak door de horizontale trendlijn op $150, ging het aandeel weer naar de lijst van houdadviezen.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson moeilijk te ‘charten’ (31 mei)
Johnson & Johnson laat zich de laatste tijd lastig ‘charten’. Na het koopadvies van november viel het aandeel abrupt naar beneden. Het 40-weeks gemiddelde begon toen te stijgen vlak nadat de koers een pauzepatroon in de vorm van een vlag opwaarts had uitgebroken. Gelukkig voor de longpositie wist de koers een hogere bodem te vinden dan die van medio 2018.
L'Oréal
Versnelling mogelijk voor L’Oréal (12 juli)
L’Oréal bivakkeert nog steeds boven het oude trendkanaal. Het koopsignaal dat nog maar dateert van februari, blijft geldig. In de technische analyse geldt dat als de koers uit een stijgend kanaal breekt, een acceleratie van de stijging aannemelijk is. De versnelling in de stijging is er nog niet geweest maar kan nog altijd komen.
LVMH
Verdere stijging bij LVMH (31 mei)
Het koopadvies voor LVMH is van maart dit jaar. Het aandeel wist toen te ontsnappen uit een nauwe zijwaartse range. Daarvoor stond LVMH op ‘houden’: de koers was uit een stijgend trendkanaal gezakt. Dat houdadvies van toen was eigenlijk niet nodig geweest. Hoe dan ook, na het meest recente koopsignaal is de koers eerst verder gaan stijgen.
Manpowergroup
Manpowergroup boekt snel progressie (26 april)
Manpowergroup werd nog maar enkele weken geleden, toen de koers uit het dalend trendkanaal brak, op ‘houden’ gezet. Er vormde zich na de uitbraak een pauzepatroon, waarbij beleggers even op adem wilden komen. Bij het uitschrijven van het houdadvies meldden we dat als de koers uit het pauzepatroon zou breken, het aandeel naar de kooplijst zou gaan.
Merck
Plotselinge verzwakking bij Merck (14 juni)
Merck staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. Toen sneuvelde de horizontale trendlijn op $67,80, waarna een flinke stijging te zien was. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, maar in april dit jaar kwam daar ineens de verzwakking. De koers zakte door de stijgende steunlijn getrokken onder de steeds hoger liggende bodems vanaf 2018.
Microsoft
Longpositie Microsoft op 130%  (21 juni)
Microsoft behoort tot de grote beurslievelingen. Onze longpositie, ingenomen in augustus 2016, staat nu op een winst van bijna 130%. En het voelt nog altijd comfortabel. Recent heeft de koers namelijk een nieuwe all time high neergezet, door boven de top van begin april uit te stijgen. All time highs zijn altijd (nieuwe) koopsignalen.
Nestlé
Opgaande lijn Nestlé onvermoeibaar (14 juni)
Bij Nestlé lijken de bulls maar niet moe te worden. Na de opwaartse doorbraak door de horizontale weerstandslijn op CHF86, waarna we het aandeel op ‘kopen’ zetten, is de koers hard gestegen. Inmiddels bedraagt de winst op de longpositie sinds oktober vorig jaar meer dan 20%. De MACD heeft nu echter wel een erg hoge stand bereikt.
Novartis
Novartis in symmetrisch kanaal (7 juni)
Novartis beweegt in een mooi, stijgend trendkanaal. Mooi in de zin van symmetrisch, omdat de bodems tot aan de onderkant van het kanaal en de toppen tot aan de bovenkant van het kanaal reiken. Er bestaat geen twijfel over het in oktober 2018 afgegeven koopadvies. Het koopsignaal werd destijds gegenereerd door de koers die de oude top van 2018 uitnam.
Pfizer
Pfizer verder gepromoveerd (12 juli)
Enkele weken geleden meldden we dat Pfizer bezig was met een opwaartse uitbraak uit het dalend trendkanaal, maar dat deze nog niet was afgerond. Het advies was toen het aandeel op ‘houden’ te laten staan, zolang de weerstandszone tussen de $43 en $44 nog niet was uitgenomen. Inmiddels weten we dat de koers boven deze zone staat.
Procter & Gamble
Bulls richten zich weer op bij Procter & Gamble (14 juni)
Procter & Gamble staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers voltooide toen een V-spike-bodem. Even leek het koopsignaal vals, omdat al snel weer een neerwaartse uitbraak volgde, maar de bulls wisten zich op tijd op te richten. Inmiddels is de koers gaan stijgen en is er een stijgend trendkanaal ontstaan.
Rio Tinto
Indicatoren nog steeds positief bij Rio Tinto  (5 juli)
Rio Tino zit nog altijd boven het horizontale uitbraakniveau van 435 pence. Er zijn weinig technische redenen te bedenken waarom het aandeel op de lijst van verkoopadviezen zou moeten worden gezet. Het 40-weeks gemiddelde stijgt. De MACD staat (ruim) boven de nullijn. En de toppen en bodems liggen steeds hoger.
Sanofi
Sanofi in zijwaarts patroon (31 mei)
Bij Sanofi lijken de koopkrachten een beetje op te drogen. Er heeft zich nu een zijwaartse range gevormd met steun op €72,50 en weerstand op €81. Deze range is nu al meerdere malen aan de onder- en bovenkant getest, waarmee het patroon aan betrouwbaarheid heeft gewonnen.
Vinci
Vinci zet ons op verkeerde been (12 juli)
Vinci staat sinds begin april op ‘kopen’. Het is jammer dat we eind vorig jaar op het verkeerde been zijn gezet. De koers zakte toen onder een zijwaartse beweging, destijds nog met steun op €77,50 (en weerstand op €89). Er leek een nieuwe bearmarkt van start te gaan.
Volkswagen
Volkswagen doorbreekt trendlijn tweemaal (21 juni)
Volkswagen heeft sinds medio april een koopadvies. Aanleiding was de doorbraak, tot tweemaal toe, door de horizontale trendlijn op €151. Min of meer gelijktijdig met deze doorbraak ging het 40-weeks gemiddelde stijgen en kroop de MACD boven de nullijn. Omdat er ook al enkele hogere toppen en bodems waren gezet, leek een nieuwe stijgende trend aanstaande.
Walmart
Walmart test stijgende trend (28 juni)
Walmart heeft het koopsignaal van november vorig jaar recent bevestigd. Het aandeel heeft namelijk de weerstand van de top van eind oktober vorig jaar op $106 uitgenomen. Vorige toppen fungeren vaak als psychologische weerstand. De stijgende trend wordt dan altijd even getest. In een gezonde stijgende trend worden de weerstanden van de toppen uitgenomen. Zo ook bij Walmart.
Walt Disney
Knap herstel Walt Disney (12 juli)
Het is goed gegaan met Walt Disney na het koopsignaal in augustus vorig jaar, toen de koers uit een grote neutrale driehoeksformatie brak. Na de uitbraak dreigde het in december nog even mis te gaan, maar de koers herstelde zich knap en gebruikte de steunlijn van de oude driehoeksformatie voor een koerssprong van bijzondere proporties.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!