Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 8 jul 09:45

Rendement van 180%, en nog negentien andere kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Wolters Kluwer behoort tot de beste kooptips van onze technische analyse. Het rendement staat inmiddels op meer dan 180 procent. En zo hebben we nog negentien andere Nederlandse kooptips waarvoor wij onze handen in het vuur durven te steken.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen op basis van technische analyse. Vandaag het overzicht van Nederlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Geldende adviezen

De adviezen zijn volledig actueel; elk koopadvies wordt voortdurend gemonitord en is dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

Accsys
Momentum weg bij Accsys (21 juni)
Accsys staat sinds juli vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstandslijn op €0,95. Inmiddels staat de longpositie op een rendement van zo’n 18,5%. Maar de laatste maanden zit er geen schot meer in de zaak. Het stijgende momentum loopt weg uit de koers.
Altice Europe
Altice moeilijk te interpreteren (5 juli)
Altice Europe laat zich lastig voorspellen, althans volgens het instrumentarium dat hier wordt gebruikt: grafieken met een 40-weeks voortschrijdend gemiddelde en een week-MACD. De koers beweegt van het ene uiterste naar het andere, hetgeen goed te zien is aan de MACD-indicator. Die tekent in vergelijking met bijna alle andere aandelen extreme waarden op – ten positieve en ten negatieve
Arcadis
Arcadis snel van houdadvies af (19 april)
Arcadis heeft enkele weken op ‘houden’ gestaan. Het houdadvies was te danken aan de koers die eerst uit het dalend trendkanaal brak en vervolgens afrekende met de horizontale trendlijn net onder de €14. Inmiddels hebben zich nieuwe wapenfeiten voorgedaan.
ASMI
Reeks verbeteringen bij ASMI (28 juni)
ASMI staat sinds begin maart op ‘kopen’. We kochten het aandeel toen de koers in korte tijd een aantal positieve technische verbeteringen liet zien. Ten eerste werd het dalend trendkanaal uitgenomen. Daarna draaiden de indicatoren positief. Het 40-weeks gemiddelde ging stijgen en de MACD-indicator kroop boven de nullijn. Vervolgens werd een aantal belangrijke vorige toppen uitgenomen.
ASML
ASML: alle remmen los (12 april)
Alle remmen zijn los voor ASML. En dan te bedenken dat het aandeel nog maar een half jaar geleden een verkoopsignaal afgaf. De koers was toen in een dalend trendkanaal beland. ASML is begin dit jaar uit dit
kanaal gebroken, waarna we het aandeel op ‘houden’ hadden gezet.
B&S Group
B&S Group verbetert positie flink (19 april)
Het technische plaatje van B&S Group is in enkele maanden gedraaid van negatief naar positief. Er stond een verkoopadvies voor het aandeel uit. Dit advies dateerde van november vorig jaar, toen de koers door de horizontale steunlijn op €14,50 zakte. We nemen nu een bescheiden winst van zo’n 5% op de shortpositie en draaien het advies direct naar ‘kopen’.
Besi
Besi volgt ASML (12 april)
Besi laat de laatste jaren dezelfde koerspatronen als ASML zien. Maar er zijn ook verschillen. Ten eerste waren de bewegingen heftiger, in die zin dat de toppen en bodems verder uit elkaar lagen. Ten tweede zakte de koers eerder uit het stijgend trendkanaal en was het verkoopsignaal er meer dan een half jaar eerder dan dat van ASML. Tot slot werd ook de daling al eerder gestuit.
Brunel
Brunel nóg hoger (3 mei)
Nog maar enkele weken geleden werd Brunel op ‘houden’ gezet, toen de koers uit het dalende trendkanaal brak. Bovendien doorbrak het aandeel met een zogeheten ‘spike’ de weerstand van de vorige top uit november. De koers zakte daarna iets terug, maar dat was bij nader inzien een kniebuiging om vervolgens nog hoger te kunnen springen.
Coca-Cola European Partners
Bevestiging nodig voor Coca-Cola European Partners (5 juli)
Coca-Cola European Partners staat pas sinds september vorig jaar op ‘kopen’. Hoewel de koers al langere tijd hogere toppen en bodems liet zien, hebben we met een koopadvies gewacht op twee bevestigingen: een doorbraak door de horizontale weerstandslijn op €38,50 en een stijgend 40-weeks gemiddelde.
Fagron
Fagron haalt koersdoel ruim (28 juni)
Fagron heeft een koopadvies sinds april vorig jaar. Dat was het moment dat het aandeel uit een zijwaartse beweging brak, met steun op €10,50 en weerstand op €13,50. Via het omklappen van de oude zijwaartse beweging  kon bij de uitbraak een koersdoel worden gezet van €16,50, ofwel €13,50 plus €3 (€13,50 minus 10,50). Dit koersdoel is inmiddels ruim gehaald.
Galapagos
Opwaardering voor Galapagos (12 april)
Galapagos heeft lang op ‘houden’ gestaan. De koers zat namelijk gevangen in een zijwaartse range met steun op €70 en een weerstand op €100. De indicatoren draaiden de laatste maanden ook steeds van ‘kopen’ naar ‘verkopen’. Per saldo zat er wel een licht positieve ondertoon in de koers.
IMCD
Kort oponthoud bij ‘houden’ voor IMCD (12 april)
IMCD heeft niet lang op ‘houden’ gestaan. Toen de koers eind 2018 onder de horizontale trendlijn op €56 zakte en de MACD-indicator onder de nullijn terechtkwam, konden we niet anders dan een (forse) winst pakken op de longpositie die al een aantal jaren in de boeken zat. Achteraf was het houdadvies niet nodig geweest.
KPN
KPN op bescheiden winst (31 mei)
Begin december gaven we, tegen het toen negatieve marktsentiment in, een koopadvies voor KPN. De koers maakte toen een hogere top, terwijl daarvoor de indicatoren al positief waren gedraaid. Op dit moment staat de longpositie nog maar op een bescheiden winst. Na het advies zakte de koers terug, om vervolgens weer op te leven.
Neways
Veel positieve signalen voor Neways (19 april)
Neways, dat na de uitbraak uit het dalende trendkanaal maar kort op ‘houden’ stond, verdient nu alweer een koopadvies. De uitbraak uit het kanaal was destijds nog niet voldoende om het aandeel te kopen. Maar er zijn nu ook andere positieve signalen.
Nieuwe Steen Investments
NSI ketst steeds af op weerstand (5 juli)
Nieuwe Steen Investments (NSI) heeft moeite met de weerstand op €38,50. De koers is hier recent driemaal op afgeketst. Niettemin zit het aandeel nog altijd in een stijgend trendkanaal, waardoor het koopadvies kan worden herhaald. Dat dateert van februari, toen NSI door de horizontale weerstand op €37 brak.
Signify
Signify gaat in hoog tempo (12 april)
Signify heeft recent een belangrijke horizontale weerstand op €24,50 doorbroken. Het nog maar enkele weken geleden afgegeven houdadvies kan nu worden omgezet in een koopadvies. Daarmee heeft het aandeel in krap twee maanden tijd de trend omgedraaid van dalend naar stijgend.
TKH
TKH voldoet aan alle voorwaarden (21 juni)
TKH heeft recent een hogere top neergezet. Het houdadvies dat enkele maanden van kracht is geweest, wordt nu omgezet in een koopadvies. Volgens de technische analyse zijn nu alle vinkjes gezet voor een nieuwe stijgende trend. Ten eerste brak de koers door een belangrijke weerstand. Daarna zijn een hogere bodem en een hogere top neergezet. En tot slot zijn ook de indicatoren in de koopmodus terechtgekomen.
TomTom
TomTom weet te overtuigen (5 juli)
Het is TomTom gelukt diverse belangrijke weerstanden te doorbreken. De koers is in korte tijd hard opgelopen en we ontkomen niet aan het geven van een koopadvies. Het begon enkele weken geleden toen TomTom eerst de dalende weerstandslijn doorbrak die is getrokken over de toppen vanaf de herfst tot mei. Vervolgens sneuvelde de horizontale weerstandslijn op €8,50
Van Lanschot Kempen
Van Lanschot Kempen in één keer naar ‘kopen’ (3 mei)
Het gebeurt niet vaak dat posities, zonder een tussentijds houdadvies, direct van ‘verkopen’ naar ‘kopen’ draaien. Maar voor Van Lanschot Kempen is dat nu wel gerechtvaardigd. Het aandeel zat lange tijd in een dalend trendkanaal met op een gegeven moment een winst op de shortpositie van een kleine 20%.
Wolters Kluwer
Rendement Wolters Kluwer al ruim 180% (21 juni)
Wolters Kluwer is een van onze beste kooptips van de Nederlandse beurs. Het aandeel staat al sinds november 2014 op ‘kopen’ en de winst op de longpositie bedraagt inmiddels meer dan 180%. En de bulls tonen nog geen enkel teken van zwakte. Sterker nog, begin dit jaar brak de koers uit het stijgende trendkanaal dat jarenlang dienstdeed als richtlijn.

U vindt al onze adviezen voor Nederlandse én buitenlandse aandelen in het jongste nummer van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!