Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 14 jul 2019 09:30

Société Générale is klaar met Reckitt Benckiser

0 0 Leestijd ongeveer

Société Générale ziet het niet meer zitten in Reckitt Benckiser en haalt het aandeel van zijn favorietenlijst.

Analisten passen hun adviezen voor aandelen in de regel geleidelijk aan. Société Générale (SG) maakt hier voor Reckitt Benckiser echter een uitzondering op. In een ruim zeventig pagina’s tellend rapport wordt het advies voor dit bedrijf in één klap van ‘kopen’ naar ‘verkopen’ gebracht. Daarmee verdwijnt het aandeel ook van de favorietenlijst van de bank.

SG voorziet vertraging van de omzetgroei, dalende winstmarges en een daling van de waardering van het aandeel. Reckitt Benckiser, dat onder meer receptvrije medicijnen, huishoudelijke producten en babyvoeding verkoopt, verwacht dit jaar een autonome omzetgroei van 3-4%. De gemiddelde analistenverwachting bedraagt 3,3%, maar SG meent dat Reckitt Benckiser na een zwak eerste kwartaal dit jaar niet verder komt dan 2,5%. Volgens de bank zal het bedrijf de omzetdoelstelling verlagen bij de presentatie van de halfjaarcijfers op 30 juli.

Margedruk

Daarnaast gaat SG uit van margedruk, onder meer als gevolg van het aflopend patent op griepmedicijn Mucinex. Reckitt Benckiser moet vrezen voor meer prijsdruk bij de verkoop van receptvrije medicijnen door de groeiende online verkopen via bijvoorbeeld Amazon.com. Consumenten kunnen zo beter prijzen vergelijken voor verschillende producten. SG ziet de operationele marge de komende drie jaar met zo’n 2 procentpunt dalen waardoor de operationele winst over deze periode niet zal groeien. Mogelijk biedt de desinvestering van de divisie huishoudelijke hygiëne nog enig opwaarts potentieel. Maar de huidige koers-winstverhouding van 18,5 is simpelweg te hoog en kan tot 17 terugvallen, meent SG. Naast het advies wordt ook het koersdoel flink neerwaarts aangepast: van 7300 naar 5600 pence.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!