Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Optietip Jeff Thijssen, 2 jul 2019 17:05

Optietips VS: profiteren van mooie premies Dell Technologies

0 0 Leestijd ongeveer

Op 1 juli ben ik van start gegaan met de nieuwe rubriek Optietips VS. Minimaal eens per week plaats ik op deze website een in mijn ogen interessante optiestrategie. De focus ligt op het schrijven van opties op de Amerikaanse beurs.

Naast het delen van een tip, heeft de nieuwe rubriek ook een educatieve component. Ik zal de transacties uitgebreid bespreken, en daarbij de werking van opties en van verschillende optiestrategieën uitleggen. Daarbij zullen er ook heel wat complexe strategieën aan bod komen. Ik ben namelijk ook van plan om in te gaan op de optiegrieken (Delta, Theta, Gamma en Vega).

Om de tips te kunnen volgen is enige basiskennis nodig over opties. Een beginner raad ik daarom aan om eerst onze online training te volgen en de transacties in het begin op een fictieve rekening aan te maken.

De focus van de transacties zal liggen op liquide producten, zodat elke belegger te allen tijde tegen een eerlijke prijs in en uit kan stappen. Daarnaast zullen het transacties zijn waarbij we een grotere statistische kans op succes hebben dan wanneer we het aandeel zouden kopen. Bij het schrijven van de opties leg ik de focus op het managen van de winstgevende transacties. Daarnaast leg ik uit hoe we van verlieslatende transacties alsnog winstgevende transacties kunnen maken door opties tijdig door te rollen.

Hieronder de eerste optietip in deze nieuwe rubriek.

Inspelen op herstel Dell Technologies

De beurskoers van Dell Technologies is in nog geen twee maanden tijd gedaald met 26%, van $70 naar $51. Hierdoor is de impliciete volatiliteit flink toegenomen, zodat er nu relatief veel premie zit in de opties van Dell. Hierdoor is het interessant om opties te schrijven in plaats van te kopen.

Net als de gemiddelde analist, verwacht ik een herstel van de beurskoers. Negen van de dertien analisten die het aandeel op dit moment volgen, geven namelijk een koopadvies. Het gemiddelde koersdoel bedraagt $71. De koersdoelen liggen daardoor $20 hoger dan de huidige beurskoers van $51,25.

Doordat er relatief veel tijdswaarde in de opties zit, geef ik de voorkeur aan het schrijven van een put-optie, in plaats van het kopen van een call-optie. Ik schrijf daarom de DELL AUG19 50 put-optie voor $2,20. Dit betekent dat ik bij opening $220 aan premie ontvang. Met het schrijven van deze put-optie  ga ik de verplichting aan om gedurende de looptijd 100 aandelen af te nemen tegen de uitoefenprijs van $50 per aandeel. Ik dien deze verplichting enkel na te komen als de koper van de put-optie zijn recht uitoefent. Dit kan zowel gebeuren gedurende de looptijd als op het einde van de looptijd. De houder van de put-optie zal dit echter alleen doen als de beurskoers daadwerkelijk onder de $50 staat en er haast geen tijdswaarde meer in de optie zit.

Het voordeel van het schrijven van deze put-optie ten opzichte van het kopen van de aandelen is dat een belegger niet alleen geld kan verdienen als de beurskoers stijgt. Hij verdient namelijk ook geld als de beurskoers gelijk blijft en zelfs als deze lichtjes daalt. In het slechtste geval kan de schrijver van de optie worden aangewezen. Dit betekent dat hij 100 aandelen dient aan te kopen aan $50 per aandeel. Omdat hij inmiddels al $220 aan premie heeft ontvangen, zal hij netto $4.780 voor 100 aandelen Dell Technologies dienen te betalen.

Zakt de beurskoers daadwerkelijk onder de $50, dan zal ik bekijken of ik de positie kan managen door de optie door te rollen. Bij opening van deze strategie heeft een belegger een statistische kans op succes van 69% (de statistische kans op succes geeft de kans weer dat de belegger op expiratie van de optie 1 cent of meer verdient aan deze geschreven put-optie)

De actieve belegger die deze transactie wenst aan te gaan, dient zich er op voorhand van bewust te zijn dat in het slechtste scenario hij of zij 100 aandelen zal moeten kopen tegen $50 per aandeel.

Blijf op de hoogte via Twitter: Jeff Thijssen

geschreven put-optie Dell
VerkoopDELL AUG19 50 put$ 2,20
Contractgrootte100
Expiratiedatumvrijdag 16 augustus 2019
RisicoschattingHoog
Maximale Winst$220
Maximaal Verlies$4780
Margin verplichting$1080

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!