Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Lezersvragen Karel Mercx, 30 mei 2019 16:00

Lezersvraag: hoe kijkt u aan tegen de laatste ontwikkelingen bij Tesla?

0 0 Leestijd ongeveer

Wanneer analisten ontwikkelingen bij Tesla analyseren, laten ze hun fantasie soms de vrije loop. Cathie Wood, de ceo van Ark Invest, bevestigde onlangs nog dat haar koersdoel voor Tesla $4000 is. De huidige koers is $190,15. Aandelen kunnen beperkt dalen (-100%), maar kunnen onbeperkt stijgen.

Sinds 8 november 2017 heeft Tesla ook een obligatielening. Een obligatielening heeft echter een maximale winst, die bestaat uit de coupons. Een obligatie gaat namelijk in de regel voor 100 naar de markt en wordt ook afgelost tegen 100.

Het gevolg is dat de aandelenbelegger denkt in kansen en de obligatiehouder denkt in risico. De lening van Tesla had een coupon van 5,3% bij uitgifte. Maar omdat de obligatiekoers in elkaar is gestort, is dat voor de belegger die de obligatie nu koopt 9,2% (koers en rente bewegen tegengesteld).

Schulden Tesla

Dit is onhoudbaar. Tesla heeft hoge schulden ($12 mrd) die met de huidige rentes niet herfinancierbaar zijn. Hoe slecht het bedrijf er voor staat werd afgelopen week duidelijk, toen ceo Elon Musk opties begon uit te oefenen met uitoefenprijs $31,17. Een paar maanden geleden had hij 100% meer gehad omdat de koers toen twee keer zo hoog was. Het water staat Tesla aan de lippen.

De kans dat partijen die de technologie van Tesla willen hebben (bijvoorbeeld Apple) Tesla van de markt halen op de huidige koers is zo goed als uitgesloten. Wij denken dat de koers minimaal onder de $50 moet voordat andere partijen het aandurven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!