Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 25 mei 2019 11:00

UBS maant tot voorzichtigheid met halfgeleiders

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers moeten selectief zijn met aandelen uit de halfgeleiderindustrie, waarschuwt UBS.

De halfgeleiderindustrie is een vroeg-cyclische sector die het epicentrum vormt van de wereldwijde technologie-productieketen. UBS is dan ook niet verbaasd dat de sector zeer gevoelig is voor de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de VS en China. Dit blijft de komende maanden een bron van onrust voor de sector als geheel.

UBS leidt er een aantal bedrijfsspecifieke risico’s uit af, zoals het uitblijven van een herstel in de tweede helft van dit jaar en de negatieve effecten van de door Huawei uit voorzorg opgebouwde voorraden. Ook is de bank van mening dat de voorraden in de sector in het algemeen aan de hoge kant zijn en dat de prijzen van geheugenchips tot medio 2020 onder druk kunnen blijven.

Voorzichtig

UBS heeft zijn omzetverwachting voor de wereldwijde halfgeleiderindustrie voor 2019 aangepast van +0,9% tot -1,1% en voor 2020 van +6,8% naar +6,4%. In het derde kwartaal zal de wereldwijde omzetgroei het laagste punt hebben bereikt, verwacht UBS. Aandelen van halfgeleiderproducenten presteren het best wanneer de voorraad minder snel groeit dan de omzet. Dat is  nu echter niet het geval. Volgens UBS ligt het aantal voorraaddagen van niet-geheugenchips op 115,8. Dat is de hoogste stand in tien jaar.

De bank raadt beleggers aan voorzichtig te zijn met halfgeleideraandelen en dan vooral met producenten van geheugenchips of siliciumschijven. UBS heeft dan ook verkoopadviezen voor Texas Instruments en Siltronic. Er zijn echter ook nog wel degelijk koopwaardige aandelen te vinden in de sector. De bank is enthousiast over onder meer Infineon, Nvidia en ASML. Voor laatstgenoemde heeft UBS een koersdoel van €205.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!