Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Tip Terugblik Menno van Hoven, 24 mei 2019 09:15

Tipterugblik: Lennox International

0 0 Leestijd ongeveer

Een jaar geleden tipte ik de Amerikaanse producent van verwarmings- en koelingssystemen Lennox International. Bijna een jaar later staat de koers zo’n 35% hoger.

Met als kop ‘Dividendknaller waar de belegger het warm van krijgt’ tipte ik eind mei vorig jaar het Amerikaanse Lennox International op een koers van $205,22. Het aandeel aandeel liet een sterke winstgroei zien en werd gekenmerkt door sterke vooruitzichten, ook ten aanzien van het dividend. Ik wees op een lage payout ratio in combinatie met de forse inkoop van eigen aandelen en het feit dat een forse dividendgroei, in lijn met de resultaten, in het verschiet lag voor Lennox.

Hoogste koers ooit

Inmiddels zijn we een jaar verder en staat de beurskoers ruim $72 hoger op $277,72 (slotkoers woensdag 22 mei). Deze week werd zelfs een hoogste koers ooit van $282,2 neergezet door Lennox, dat het dividend dit jaar met 20% gaat verhogen tot $0,77 per kwartaal.

Het dividendrendement komt zodoende uit op 1,1%, wat lager is dan bij de tip een jaar geleden. Uiteraard is dit het gevolg de snel gestegen beurskoers, die vooruitloopt op de ontwikkeling van het dividend.

Voorzichtigheid geboden

Op lange termijn blijven de vooruitzichten voor Lennox International zeer goed, maar voorzichtigheid is geboden na de enorme koerssprong tot de huidige hoogste koers ooit. Met een voor 2019 geschatte k/w van ruim 22 kan het aandeel aangehouden worden door beleggers die de tip van vorig jaar opvolgden. Wie geen positie heeft, kan beter afwachten in de hoop dat er een beter instapmoment ontstaat, bijvoorbeeld als de beurs marktbreed corrigeert de komende jaren. ‘Buy the dips’ is dan ook het credo voor deze hoogvlieger.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.