Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Lezersvragen Jeroen Boogaard, 24 mei 2019 15:30

Lezersvraag: hoe denkt u over investeren in hypotheken via Jungo?

0 0 Leestijd ongeveer

Jungo verstrekt via zijn crowdfunding-platform hypotheken aan Nederlandse consumenten. Aegon financiert de woning tot 80% van de marktwaarde. Particuliere beleggers nemen de resterende 20% voor hun rekening.

Dat doen zij indirect via obligaties die Jungo uitgeeft. De obligatiehouders hebben een achtergestelde positie ten opzichte van Aegon en staan dus achteraan de rij in geval van wanbetaling. Voor dit kredietrisico ontvangen ze een hogere rente, oplopend tot 2,8%.

Gebrekkige risicospreiding Jungo

De looptijd varieert per obligatie en bedraagt maximaal acht jaar. Elke obligatie is gekoppeld aan een specifieke hypotheek. Het bedrijf hanteert naar eigen zeggen een marktconform acceptatiebeleid en verstrekt ook informatie over de financiële achtergrond van de huiseigenaren. Toch zijn de wanbetalingsrisico’s voor particuliere beleggers lastig in te schatten. Verlies op een obligatie is vanwege de vaste lage rente nauwelijks te compenseren. Het is daarom zaak om goed te spreiden en in tientallen hypotheken te beleggen. Dat is helaas nu nog niet mogelijk, omdat Jungo momenteel nog slechts vier hypotheken in de aanbieding heeft. Voor mij is dit reden om voorlopig niet het platform te investeren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!