Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 25 feb 2019 10:02

Deze aandelen lonken naar uw portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Op grond van technische analyse hebben we de afgelopen drie maanden een reeks internationale aandelen een koopadvies gegeven. Met een beleggingshorizon van twaalf maanden zien wij het zonnig in voor deze aandelen. U vindt de kooptips hier op een rijtje.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Een handvol kooptips voor Nederlandse aandelen. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

BHP Billiton
Koopadvies BHP Billiton bekrachtigd (18 januari)
BHP Billiton staat sinds de zomer van 2017 op ‘kopen’. De koers was eind 2016 nog uit de stijgende trend gezakt, waarna het aandeel op ‘houden’ werd gezet. Het 40-weeks gemiddelde bleef echter stijgen en al snel brak de koers in de zomer van 2017 uit een klein, dalend trendkanaal.
BP
BP moet advies nog waarmaken (15 februari)
BP heeft recent steun gevonden op een stijgende steunlijn getrokken onder de laatste drie bodems. Het koopadvies dat dateert van mei vorig jaar blijft geldig. Dit advies ontstond toen de koers door de horizontale weerstand op 520p brak. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben nog niet zoveel profijt gehad van dit advies.
Cisco Systems
Verzwakking bij Cisco Systems (18 januari)
Cisco Systems staat ook sinds de zomer van 2017 op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op $34,50. Daarna is de koers hard gestegen en liep de winst op onze longpositie gestaag op. De laatste maanden hebben zich wat verzwakkingen voorgedaan.
Experian
Experian al bijna twee jaar op kooplijst (11 januari)
Experian is in mei vorig jaar op de kooplijst gezet. De koers brak toen uit een neutrale driehoek, terwijl tegelijkertijd de indicatoren in de groene zones terechtkwamen. Driehoeken zijn pauzepatronen, waar de
koers meestal uitbreekt in de bewegingsrichting die er tot aan het patroon was. Zo geschiedde ook bij Experian.
L'Oréal
L’Oréal weet nu wel te overtuigen (15 februari)
L’Oréal stond sinds de herfst van vorig jaar op ‘houden’, maar daar komt nu een eind aan. De koers zakte destijds uit een opwaarts trendkanaal en het leek me beter aan de zijlijn te gaan staan. Hoewel de koers weer snel terug brak in het trendkanaal werd er geen hogere top neergezet.
Merck
Mooie prestatie van defensief Merck (11 januari)
De defensieve aandelen doen het op de beurs redelijk tot goed. Dat geldt ook voor Merck, dat we afgelopen zomer op ‘kopen’ hebben gezet. De koers brak toen met de horizontale weerstand op $66,80. Inmiddels staat deze positie op ruim 10% winst. Er is de laatste weken wel iets van deze winst opgegeven.
Microsoft
Verkoopdruk Microsoft voorbij (22 februari)
Microsoft heeft beleggers in de laatste jaren rijkelijk beloond. Toch ontkwam het aandeel gedurende het vierde kwartaal van vorig jaar niet aan de nodige verkoopdruk, die uiteindelijk leidde tot een korte excursie onder het 40-weeks gemiddelde. Ondanks deze beschadiging van het technische beeld is de stijgende trend niet ten einde
Pfizer
Pfizer boet aan kracht in (25 januari)
De stijging van Pfizer verliest kracht. De koers is in de voorbije weken een kleine $5 gedaald, wat relatief een matige prestatie is omdat de koersen in de Verenigde Staten in de tweede en derde week van januari flink opwaarts corrigeerden. Ondanks de recente neerwaartse correctie blijft het aandeel op de kooplijst staan.
Procter & Gamble
Procter & Gamble laat zich lastig lezen (8 februari)
Procter & Gamble heeft sinds oktober een koopadvies. De koers had toen net een zogenaamde V-spike-bodem laten zien. Dat is een bodempatroon dat bestaat uit een snelle daling gevolgd door een even zo snelle stijging. Helaas is het technisch lastig om al vroeg in de bodemformatie te kopen. De voltooiing kan pas laat worden waargenomen.
Rio Tinto
Rio Tinto: op naar hogere koersen (22 februari)
Beleggers hebben lange tijd geen plezier beleefd aan het aandeel Rio Tinto. Degenen die begin 2017 waren ingestapt, hadden twee jaar later geen enkele koerswinst geboekt. Aan deze situatie is nu een eind gekomen. Enkele weken terug brak het aandeel overtuigend door de weerstand rond 4000p heen. Waarschijnlijk is dit het startschot voor een langere periode van hogere koersen.
Telefónica
Telefónica in één keer naar ‘kopen’ (7 december)
Telefónica heeft recent het dalende trendkanaal verlaten. Het aandeel zat daar al twee jaar in gevangen. Tevens is de koers door de weerstand van de vorige top op €7,60 gebroken. Het aantrekkende sentiment in de telecomsector indachtig gaat het aandeel direct van ‘verkopen’ naar ‘kopen’.
Verizon
Verizon in een dip (8 februari)
Verizon zakt de laatste weken – tegen het algemene marktherstel in – flink terug. De opwaartse trend is echter nog intact en ik laat het aandeel daarom op ‘kopen’ staan. Het koopsignaal is alweer van december 2017. De koers brak toen uit een dalend trendkanaal, terwijl tegelijkertijd de indicatoren positief draaiden.
Vivendi
Vivendi in een stroomversnelling (22 februari)
Een jaar lang leek er geen schot te zitten in de beursontwikkeling van Vivendi. Tekenen daarvan in de weekgrafiek waren het zijwaartse verloop van het 40-weeks gemiddelde en het meanderen van de MACD-indicator boven en onder de nullijn. Gelukkig is aan deze situatie een einde gekomen.
Walt Disney
Koopadvies Walt Disney bekrachtigd (7 december)
De opwaartse uitbraak die we enige maanden geleden bij Disney constateerden en die leidde tot een koopsignaal is nog steeds intact. We herhalen daarom ons koopadvies dat dateert van augustus dit jaar. Maar echt profijtelijk is ons koopsignaal niet. De koers blijft na de uitbraak wat hangen.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!