Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
image description
Longread Johan Brinkman, 7 feb 10:45

Zeven Belgische tips ná de smak van vorig jaar

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden

Zeven Belgische tips ná de smak van vorig jaar. Dat biedt het Verhaal van de Week van Beleggers Belangen van deze week.

Na een aantal goede jaren heeft de Belgische aandelenmarkt vorig jaar een behoorlijke smak gemaakt. Dat constateert Peter Schutte in het Verhaal van de Week.

Bezien over de periode van 22 januari 2018 tot 31 januari 2019, is de Bel20 met 16,4% gedaald. Dat is beduidend meer dan onze eigen AEX die over deze periode 8,8% kwijtspeelde.

De afgelopen jaren bleken onze stockpicks beter, dan wel in lijn met de Belgische beurs te presteren. En dat is het afgelopen jaar ook weer gelukt. Al zijn de onderlinge verschillen groot.

Beperkt koersverlies

Schutte tipte vorig jaar de volgende zes Belgische fondsen: Econocom, Euronav, Mithra Parmaceuticals, Realdolmen, Solvay en ThromboGenics. Dit mandje leed over de afgelopen twaalf maanden een beperkt koersverlies van 2,3%.

IT-dienstverlener Econocom halveerde ruimschoots, terwijl Mithra bijna verdubbelde. IT-dienstverlener Real­dolmen, getipt op €33,70, werd voor €37 per aandeel van de beurs gehaald.

Biotechbedrijf Thrombogenics verdubbelde ruimschoots in de zomer om vervolgens weer volledig terug te vallen. Het bedrijf wijzigde zijn naam in Oxurion.

Econocom keerde nog €0,12 dividend uit, Euronav €0,06 en Solvay €3,66. Dat brengt het totaalrendement van onze Belgische tips van vorig jaar op minus 0,2%, eigenlijk heel goed in het slechte beursjaar 2018.

Zeven Belgische tips

Ook in 2019 de index verslaan? Klik hier voor onze zeven Belgische beleggingstips voor 2019.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!