Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Actueel Menno van Hoven, 6 feb 10:44

Beurzen vandaag: AEX witte raaf na cijfers ING

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: De Europese beurzen noteren kort na opening lager met uitzondering van de AEX, waar ING de grootste stijger is na cijferpublicatie.

NEDERLAND

Het koersbeeld in Nederland is duidelijk: ING is met een plus van 4,3% de grote uitblinker in een markt die verder nauwelijks grote uitschieters kent. Dankzij ING, dat met meevallende kwartaalcijfers kwam en volgens analisten een sterker dan verwacht kapitaalbuffer rapporteerde, laat de AEX kort na opening een klein plusje zien. Ook TomTom en Aperam vallen op na respectievelijk tegenvallende en meevallende kwartaalcijfers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Aperam +6,2%
 • ING +4,3%
 • Arcadis +1,1%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • TomTom -4,5%
 • Galapagos -1,2%
 • Altice Europe -1,1%

EUROPA

Elders in Europa zien we kort na opening overwegend lagere koersen met een min van 0,2% voor de Eurostoxx50-index. Ook hier is ING de grootste stijger, terwijl ook verzekeraar Munich Re, opgenomen in de dividendportefeuille, opvalt met een plus van 2% na meevallende cijfers. De grootste daler is de Franse bank BNP Paribas, die in tegenstelling tot ING teleurstelde met zijn cijfers.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • ING +4,3%
 • CRH +3,8%
 • Munich Re +2,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • BNP Paribas -2,6%
 • Daimler -1,9%
 • Société Générale -1,8%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen sloten gisteren wederom hoger met een mooie plus van 0,7% voor de Dow Jones. Na een slecht beursjaar 2018 is het nieuwe jaar knallend begonnen met een plus van inmiddels 9% voor zowel de Dow als de S&P500. De Nasdaq100-index doet het nog beter met +11%. Eén van de grootste stijgers gisteren was vliegtuigbouwer Boeing, dat 3,3% aandikte op het nieuws dat het bedrijf een flinke investering heeft gedaan in de bouwer van supersonische zakenvliegtuigen Aerion. Grootste daler was farmaceut Pfizer met een verlies dat beperkt bleef tot minder dan 1%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Boeing +3,3%
 • DowDuPont +2,1%
 • United Technologies +1,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Pfizer -0.8%
 • United Health -0,7%
 • Procter & Gamble -0,6%

GRAFIEK VAN DE DAG

ING is vandaag de grote uitblinker binnen de AEX na meevallende cijfers. Dankzij de koerswinst vandaag komt de winst in 2019 uit op ruim 15% bij de huidige koers van €10,88. De winstcijfers over het vierde kwartaal waren beter dan verwacht en de gerapporteerde kapitaalbuffer (CET1-ratio) van 14,5% is 30 basispunten meer dan waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. Bij de huidige beurskoers is het geschatte dividendrendement voor ING nog altijd 6,4%.

AGENDA

Fabrieksorders Duitsland, december
(verwacht: 0,6%; vorig: -1%)
Economische groei VS, 4e kwartaal kwartaal-op-kwartaal (verwacht: 2,7%; vorig:
3,4%)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!