Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tip Terugblik Menno van Hoven, 4 feb 13:06

Tipterugblik H.B. Fuller: toch winst na sterk herstel in 2019

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Een jaar geleden tipte ik de Amerikaanse producent van lijmen en kitten H.B. Fuller op een koers van $47,82. Na een wild koersverloop met een dieptepunt van minder dan $40 eind vorig jaar is er inmiddels weer sprake van winst. Dit jaar stijgt het aandeel 18%.

De tip begin februari vorig jaar voor de Amerikaanse smallcap H.B. Fuller (die destijds ook werd toegevoegd aan de Dividendportefeuille) pakte in eerste instantie prima uit, met een beurskoers die in augustus vorig jaar een hoogste koers ooit van $59,58 bereikte. Sindsdien begon het verval, overigens geheel in lijn met de sector, met als dieptepunt een laagste koers van $39,61 op 24 december. Krap een maand later staat H.B. Fuller weer boven de $50 en is de tip van vorig jaar inmiddels goed voor een kleine koerswinst, wat nog exclusief het dividend is.

Schuldafbouw heeft prioriteit

De jongste kwartaalcijfers werden uiteindelijk goed ontvangen door beleggers. Voor 2019 rekent H.B. Fuller op een organische omzetgroei van 3-5% en een aangepaste winst per aandeel van $3,15-3,45. Schuldafbouw (in 2017 werd het Britse Royal Adhesives gekocht voor $1,57 mrd) heeft momenteel nog steeds de hoogste prioriteit bij het management, dat de schuldpositie van ruim $2 mrd de komende jaren met grote sprongen wil terugbrengen. Met een geschatte k/w van 15, een zeer lage payout ratio (minder dan 20%) en sterke groeivooruitzichten op lange termijn blijft het aandeel H.B. Fuller koopwaardig. Uiteraard wordt het aandeel ook gehandhaafd binnen de Dividendportefeuille.