Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Tips Menno van Hoven, 6 feb 2018 17:01

Fraaie smallcap te koop op laagste jaarkoers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Ook deze Amerikaanse smallcap werd niet gespaard tijdens de verkoopgolf op de beurzen. Sterke groeivooruitzichten, vooral ook ten aanzien van het dividend, maken H.B. Fuller zeer koopwaardig rond de huidige niveaus.

Het Amerikaanse H.B. Fuller is wereldwijd actief als producent van lijmen en kitten. Het in 1887 opgerichte bedrijf kwam begin vorig jaar ook al aan bod in het Dividend E-magazine van februari, destijds tegen een koers van $49,33.

Terug bij af

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is het aandeel na een tussentijds hoogtepunt van bijna $59 weer terug bij af, met een huidige beurskoers van $47,82. Ook H.B. Fuller, dat over 2017 (het boekjaar loopt tot 30 november) een 6,4% hogere omzet van $2,23 mrd realiseerde, werd de voorbije dagen niet gespaard tijdens de verkoopgolf op de beurzen en sloot maandag zelfs op een nieuwe laagste stand in 52 weken.

H.B. Fuller (koers $47,82)
TickerFUL
BeursNYSE
52wk high$58,74
52wk low$47,82
Beurswaarde$2,4 mrd
k/w 2018 (t)14,9
Dividendrendement1,30%

De producten van H.B. Fuller worden zeer breed gebruikt: van autofabrikanten en elektronicaproducenten tot tegelzetters en producenten van wegwerpluiers en verpakkingen voor levensmiddelen. H.B. Fuller realiseert meer dan de helft van zijn omzet buiten de Verenigde Staten, met bijvoorbeeld in 2017 ruim 13% in China.

Mede dankzij een in december afgeronde overname verwacht HB Fuller in 2018 een omzetgroei van minimaal 30% te boeken, waarvan 6-7% organisch. De outlook gaat uit van een wpa van $3,10-3,40, wat in het meest voorzichtige geval een k/w van slechts 15 oplevert. Het dividendrendement oogt met 1,3% laag, maar zegt met een geschatte payout ratio van minder dan 20% weinig. Na de overname eind vorig jaar van Royal Adhesives & Sealants ligt de prioriteit bij het aflossen van de fors toegenomen schuldenlast ($2,2 mrd netto eind 2017).

De ruime vrije kasstroom van $200 mln biedt hier uitkomst, en laat vooral veel ruimte voor een hogere dividenduitkering de komende jaren. Bovendien wordt het dividend inmiddels al 48 jaar op rij verhoogd door H.B. Fuller, in 2017 nog met 7%. De jongste koersdaling biedt opnieuw een mooi koopmoment voor de lange termijn. Ook voor de dividendportefeuille staat H.B. Fuller hoog op het verlanglijstje.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!