Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 28 jan 10:00

Technische koopadviezen voor zestien aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Zestien internationale aandelen hebben wij de afgelopen drie maanden een koopadvies gegeven. Deze koopadviezen zijn gebaseerd op technische analyse. We verwachten dat deze zestien aandelen de komende twaalf maanden rendement kunnen opleveren.  

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Aandelen die fier overeind staan. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

BHP Billiton
Koopadvies BHP Billiton bekrachtigd (18 januari)
BHP Billiton staat sinds de zomer van 2017 op ‘kopen’. De koers was eind 2016 nog uit de stijgende trend gezakt, waarna het aandeel op ‘houden’ werd gezet. Het 40-weeks gemiddelde bleef echter stijgen en al snel brak de koers in de zomer van 2017 uit een klein, dalend trendkanaal.
Cisco Systems
Verzwakking bij Cisco Systems (18 januari)
Cisco Systems staat ook sinds de zomer van 2017 op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op $34,50. Daarna is de koers hard gestegen en liep de winst op onze longpositie gestaag op. De laatste maanden hebben zich wat verzwakkingen voorgedaan.
Coca-Cola
Deze keer hopelijk geen bull trap bij Coca-Cola (9 november)
Coca-Cola is binnen een jaar weer boven de horizontale weerstand van $47 uitgebroken. We ontkomen daarmee niet aan een nieuw koopsignaal. Let wel, ook begin dit jaar brak de koers door het belangrijke niveau van $47, maar dat bleekt achteraf een ‘bull trap’ (valse opwaartse uitbraak) te zijn.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom gaat tegen de trend in (23 november)
De telecomsector is al lange tijd het zieligste jongetje van de klas. Bijna alle telecom-aandelen zitten in een dalende trend, enkele uitzonderingen daargelaten. Bij Deutsche Telecom is het plaatje zo slecht nog niet. De koers brak in dit voorjaar al uit een dalend trendkanaal, waarna we het aandeel op ‘houden’ hadden gezet.
Experian
Experian al bijna twee jaar op kooplijst (11 januari)
Experian is in mei vorig jaar op de kooplijst gezet. De koers brak toen uit een neutrale driehoek, terwijl tegelijkertijd de indicatoren in de groene zones terechtkwamen. Driehoeken zijn pauzepatronen, waar de
koers meestal uitbreekt in de bewegingsrichting die er tot aan het patroon was. Zo geschiedde ook bij Experian.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson weer op kooplijst (16 november)
Johnson & Johnson is recent uit een pauzepatroon in de vorm van een vlag gebroken. Eerder werd al een dalend trendkanaal uitgenomen. Daarom rest ons niets anders dan het aandeel weer terug op de kooplijst te zetten. Het is soms lastig om snel weer van visie te veranderen.
McDonald's
Krachtige stijging bij McDonald’s (16 november)
McDonald’s heeft een uiterst krachtige beweging laten zien, waarbij de weerstand van de top van begin dit jaar werd uitgenomen. Aangezien de indicatoren het positieve beeld onderstrepen – het 40-weeks gemiddelde is omhoog gekruld en de MACD is fier boven de nullijn uitgekomen – krijgt het aandeel een koopadvies.
Merck
Mooie prestatie van defensief Merck (11 januari)
De defensieve aandelen doen het op de beurs redelijk tot goed. Dat geldt ook voor Merck, dat we afgelopen zomer op ‘kopen’ hebben gezet. De koers brak toen met de horizontale weerstand op $66,80. Inmiddels staat deze positie op ruim 10% winst. Er is de laatste weken wel iets van deze winst opgegeven.
Microsoft
Gezonde correctie bij Microsoft (23 november)
Microsoft is recent uit een grote stijgende wigformatie gezakt. Dat is een patroon waarbij zowel de toppen als de bodems hoger liggen. Maar de steunlijn getrokken onder de bodems loopt steiler dan de weerstandslijn over de toppen.
Nestlé
Tweede uitbraak voor Nestlé (2 november)
Het is zeldzaam, maar er zijn aandelen die nog een adviesverhoging krijgen in deze donkere beursdagen. Zo breekt Nestlé uit een zijwaartse beweging. De tweede keer al dit jaar, want ook in de eerste vier maanden vormde zich een zijwaartse beweging waar de koers opwaarts uitbrak.
Orange
te
Orange ontsnapt uit driehoeksformatie (7 december)
Orange is uit een grote driehoeksformatie gebroken. Het aandeel verdient daarmee een plaats op de lijst van koopadviezen. Driehoeken zijn veel voorkomende patronen in de technische analyse.
Pfizer
Pfizer boet aan kracht in (25 januari)
De stijging van Pfizer verliest kracht. De koers is in de voorbije weken een kleine $5 gedaald, wat relatief een matige prestatie is omdat de koersen in de Verenigde Staten in de tweede en derde week van januari flink opwaarts corrigeerden. Ondanks de recente neerwaartse correctie blijft het aandeel op de kooplijst staan.
Roche
Sein op groen voor Roche (16 november)
Roche heeft recent een horizontaal trendkanaal opwaarts uitgenomen. Nadat eerder ook al het dalend trendkanaal werd verlaten, rest ons niets anders dan het aandeel een koopadvies te geven. De indicatoren bevestigen het positieve beeld.
Telefónica
Telefónica in één keer naar ‘kopen’ (7 december)
Telefónica heeft recent het dalende trendkanaal verlaten. Het aandeel zat daar al twee jaar in gevangen. Tevens is de koers door de weerstand van de vorige top op €7,60 gebroken. Het aantrekkende sentiment in de telecomsector indachtig gaat het aandeel direct van ‘verkopen’ naar ‘kopen’.

Vale
Vale wél in opwaartse trend (14 december)
Een van de weinige aandelen die nog in een opwaartse trend zitten, is Vale. Er is, ondanks de laatste correctie, ook geen reden om af te zien van ons koopadvies. Behoudens deze correctie was het belangrijkste technische wapenfeit de doorbraak door de horizontale weerstand net onder de $15.
Walmart
Walmart breekt uit pauzepatroon (9 november)
Walmart is recent uit een pauzepatroon in de vorm van een vlag gebroken. Dit vinden we in combinatie met andere technische ontwikkelingen voldoende om – tegen het algemene beurssentiment in – het aandeel op ‘kopen’ te zetten. Er is wel enige twijfel; het 40-weeks gemiddelde is namelijk recent gaan dalen.
Walt Disney
Koopadvies Walt Disney bekrachtigd (7 december)
De opwaartse uitbraak die we enige maanden geleden bij Walt Disney constateerden en die leidde tot een koopsignaal is nog steeds intact. We herhalen daarom ons koopadvies dat dateert van augustus dit jaar. Maar echt profijtelijk is ons koopsignaal niet. De koers blijft na de uitbraak wat hangen.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!