Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 8 jan 2019 11:45

Dividendportefeuille: twee nieuwe aankopen

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille leverde deze week 0,2% in met in 2019 winst voor achterblijvers Bayer (+5,5%), Arkema (+4,3%) en A.O. Smith (+5,2%) en verlies voor de vorig jaar uitblinkende Amerikaanse healthcare aandelen. Vorige week profiteerde ik van de scherpe koersdalingen met aankoop van twee nieuwe aandelen.

DowDuPont werd vervangen door de kleinere en sneller groeiende sectorgenoot Eastman Chemical, dat gekocht werd op $71,83 (zie www.twitter.com/mennovanhoven).

Het bij het grote publiek minder bekende Eastman, dat vorig jaar zo’n $40 inleverde, heeft een k/w van 9 en biedt een dividend van 3,3%. Eastman moet de komende jaren makkelijk in staat zijn het dividend met 8 tot 10% te verhogen, en past daarmee uitstekend in de Dividendportefeuille.

Dat geldt ook voor Honeywell International, dat ik op $130,15 kocht als vervanger van United Technologies. Het breed gespreide industriële bedrijf (dividendrendement 2,5%) dat ik in 2015 al eens tipte in het Dividend E-magazine, staat al lang op mijn watchlist en kon nu eindelijk weer tegen een mooie koers worden gekocht na een koersdaling van ruim $30 sinds begin oktober.

Met de aankoop van zowel Eastman Chemical als Honeywell zet ik opnieuw een belangrijke stap voor de Dividendportefeuille, die nu nog meer gericht is op dividendgroei.

Onlangs kondigde ik al aan United Technologies en DowDupont in 2019 te willen verkopen. Beide bedrijven zullen zichzelf opsplitsen en bleven na een sterke start sinds de aankoop voor de Dividendportefeuille de laatste jaren achter qua dividend.

Uiteindelijk verkocht ik United Technologies op $104,29, waarmee het totaalrendement uitkwam op een teleurstellende 79,9% sinds de aankoop bij de start van de dividendportefeuille in september 2011. DowDuPont (destijds Dow Chemical) werd pas later toegevoegd (april 2013) aan de portefeuille en leverde bij de verkoopkoers van $52,77 uiteindelijk een totaalrendement op van 105,9%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!