Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 6 dec 2018 09:30

Commentaar: wat zijn uw tips voor 2019?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen

December is voor veel mensen een tijd van terugkijken, en in iets mindere mate vooruitkijken. Ook beleggers ontkomen er niet aan, maar bij hen ligt het zwaartepunt op de toekomst.

Aan rendementen uit het verleden hechten beleggers doorgaans immers minder waarde dan aan kansen en risico’s in de toekomst. Bij Beleggers Belangen laten we om die reden in de laatste weken van het jaar het terugblikken en vooruitkijken hand in hand gaan.

Twee voorbeelden. Begin deze week ontving u via de mail een uitnodiging voor onze eindejaarenquête. Daarin vragen we u welke rendement(en) u heeft gemaakt met uw portefeuille(s) in de eerste elf maanden van 2018. Zoals u aan onze voorbeeldportefeuilles kunt zien, is het in 2018 bepaald geen sinecure om met winst het jaar uit te gaan. Wij zijn benieuwd naar hoe u het er vanaf heeft gebracht. Mocht u de mail hebben gemist, dan kunt u de antwoorden alsnog invullen via deze link.

AEX op 31 december 2019?

Het grootste deel van de vragen heeft betrekking op 2019. Gaat u uw portefeuille(s) inkrimpen, gelijk houden of uitbreiden? Van welke categorieën, regio’s of sectoren verwacht u de hoogste opbrengsten? Welk resultaat denkt u in 2019 te bereiken? En  welke stand voorspelt u voor de AEX op 31 december 2019?  De resultaten van dit onderzoek zal ik volgende week op deze plek laten weten. U heeft nog een paar de dagen de tijd om mee te doen, en daarmee de resultaten betrouwbaarder te maken.

Het tweede voorbeeld betreft onze lezerscompetitie. De afgelopen jaren deed hier telkens een kwalitatief hoogstaande, maar kleine groep abonnees aan mee. Voor volgend jaar willen we het aantal deelnemers fors uitbreiden. Hoe meer verrassende beleggingsideeën, hoe beter. Dit jaar gooien overigens de tipgevers van de cannabisondernemingen MariCann Group en Canopy Growth alsmede biofarmaceut Biofrontera hoge ogen. Voor de stand van deze competitie: klik hier.

Uw tips voor 2019?

Uw inzending voor de Beleggers Belangen Lezerscompetitie 2019 dient u vóór 31 december 2018 te mailen naar beleggersbelangencompetitie@onebusiness.nl. Ook dit keer zullen we van alle binnengekomen tips de rendementen bijhouden en publiceren. Deelnemers kunnen driemaal per jaar hun tip terugtrekken tegen de slotkoers van die dag en een nieuwe tip doorgeven. Meer regels zijn er niet, laat staan een reglement. Dus de vraag van de maand: wat zijn uw tips voor 2019?

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!