Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 5 dec 2018 09:35

Tip dividend: Nieuwkomer met potentie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen

Deze toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie betaalt sinds 2017 een dividend. De koerszwakte dit jaar biedt kansen.

Nieuwkomer met potentie

De Amerikaanse midcap Versum Materials (VSM) is als speciaalchemiebedrijf actief als toeleverancier aan de semiconductor- en beeldschermindustrie. De belangrijkste divisie Materials, goed voor drie kwart van de totale omzet, levert onder meer speciale procesgassen en reinigingsmiddelen aan producenten van semiconductors. Een kwart van de omzet is afkomstig van de divisie Delivery Systems & Services die de bijbehorende gas- en distributiesystemen produceert, installeert en onderhoudt bij klanten.

VSM ging in september 2016 naar de beurs als afsplitsing van Air Products & Chemicals. De producent van industriële gassen deed mede vanwege het cyclische karakter van de halfgeleiderindustrie afstand van zijn voormalige materiaaltechnologiedivisie. Gezien het recente koersverloop van veel aandelen binnen deze sector is dat begrijpelijk. Ook VSM ontkwam niet aan de jongste selloff, met een beurskoers die gemeten vanaf het hoogtepunt deze zomer bijna 20% inleverde. Na een omzetgroei van 22% in 2018 (het boekjaar loopt tot 30 septembber) zwakt de groei in 2019 flink af in lijn met de groeivertraging binnen de cyclische sector.

Analistenadvies

Credit Suisse rekent voor het lopende boekjaar op een 7% hogere omzet van $1,47 mrd. De getaxeerde wpa van $2,55 levert bij de huidige koers van $33,49 een k/w van slechts 13 op. Credit Suisse hanteert een outperform-advies voor VSM met een koersdoel van $47. De bank wijst op de sterke balans en cashflow, die mogelijkheden bieden wat betreft dividend en overnames.

VSM betaalt sinds begin 2017 dividend en verhoogde dat sindsdien in twee stappen met 60% tot $0,08 per kwartaal. Het dividendrendement oogt met 1% laag, maar kan de komende jaren nog fors omhoog gezien de lage payout-ratio van minder dan 15%. Buy the dips!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!