Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 26 nov 2018 09:33

De beste internationale aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Veel internationale aandelen uit de Koerswijzer hebben momenteel op basis van technische analyse een houd- of verkoopadvies (overigens ook op basis van fundamentele analyse). Maar er zijn nog altijd ruim twintig internationale aandelen die wij de afgelopen drie maanden een TA-kooptip hebben gegeven.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips van Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Vijftien aandelen waar je ‘u’ tegen zegt. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Apple
Koopadvies Apple werpt opnieuw vruchten af (7 september)
Apple is een mooi voorbeeld van opnieuw met succes durven kopen. Apple was eerder,
gedurende een groot gedeelte van 2016 en 2017, een longpositie op onze advieslijst waarbij de winst flink was opgelopen. Toen zich begin dit jaar een neutrale trading-range ontwikkelde, hebben we het aandeel op de houdlijst gezet. We besloten onze winst te pakken.
BP
BP: wat in het vat zit, verzuurt niet (28 september)
BP heeft sinds mei een koopadvies. Aanleiding was een uitbraak uit de zijwaartse range waarin het aandeel zich sinds 2016 bevond. Qua rendement heeft dit nog niet al te veel opgeleverd, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Het positieve signaal dat werd afgegeven door de doorbraak is immers nog steeds geldig.
Cisco
Koopadvies Cisco bekrachtigd (14 september)
Cisco Systems is ontsnapt uit een zijwaartse beweging. We herhalen ons koopadvies, dat dateert van september 2017. Aanleiding was destijds een doorbraak door de belangrijke horizontale weerstand net onder de €35. Sindsdien is de koers met een kleine 30% gestegen.
Coca-Cola
Deze keer hopelijk geen bull trap bij Coca-Cola (9 november)
Coca-Cola is binnen een jaar weer boven de horizontale weerstand van $47 uitgebroken. We ontkomen daarmee niet aan een nieuw koopsignaal. Let wel, ook begin dit jaar brak de koers door het belangrijke niveau van $47, maar dat bleek achteraf een ‘bull trap’ (valse opwaartse uitbraak) te zijn.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom gaat tegen de trend in (23 november)
De telecomsector is al lange tijd het zieligste jongetje van de klas. Bijna alle telecom-aandelen zitten in een dalende trend. Enkele uitzonderingen daargelaten: Orange bijvoorbeeld zit in een grote neutrale driehoek. Ook bij Deutsche Telecom is het plaatje zo slecht nog niet.
Exxon Mobil
Exxon Mobil ook eindelijk op kooplijst (5 oktober)
Exxon Mobil is uit het dalende trendkanaal gebroken en heeft recent een hogere bodem en top laten zien. Het aandeel krijgt een vers koopadvies. In feite bewoog ExxonMobil lange tijd tegen de rest van de oliesector in.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson weer op kooplijst (16 november)
Johnson & Johnson is recent uit een pauzepatroon in de vorm van een vlag gebroken. Eerder werd al een dalend trendkanaal uitgenomen. Daarom rest ons niets anders dan het aandeel weer terug op de kooplijst te zetten. Het is soms lastig om snel weer van visie te veranderen.
McDonald's
Krachtige stijging bij McDonald’s (16 november)
McDonald’s heeft een uiterst krachtige beweging laten zien, waarbij de weerstand van de top van begin dit jaar werd uitgenomen. Aangezien de indicatoren het positieve beeld onderstrepen – het 40-weeks gemiddelde is omhoog gekruld en de MACD is fier boven de nullijn uitgekomen – krijgt het aandeel een koopadvies.
Merck
Snelle ommekeer bij Merck (31 augustus)
Het technische beeld van Merck is in korte tijd helemaal omgedraaid. Aanvankelijk stond het aandeel op ‘verkopen’. Het was Merck tot tweemaal toe niet gelukt om hogere toppen te vormen, waarna zich een dalende trend aftekende.
Microsoft
Gezonde correctie bij Microsoft (23 november)
Microsoft is recent uit een grote stijgende wigformatie gezakt. Dat is een patroon waarbij zowel de toppen als de bodems hoger liggen. Maar de steunlijn getrokken onder de bodems loopt steiler dan de weerstandslijn over de toppen.
Nestlé
Tweede uitbraak voor Nestlé (2 november)
Het is zeldzaam, maar er zijn aandelen die nog een adviesverhoging krijgen in deze donkere beursdagen. Zo breekt Nestlé uit een zijwaartse beweging. De tweede keer al dit jaar, want ook in de eerste vier maanden vormde zich een zijwaartse beweging waar de koers opwaarts uitbrak.
Novartis
Novartis gaat tegen de trend in (26 oktober)
Novartis beweegt zich tegen de dalende beurstendensen in. Waar we steeds meer aandelen een adviesverlaging geven, durven we het zelfs in deze mindere beurstijden aan om Novartis te kopen. De koers heeft namelijk recent de belangrijke weerstand op CHF85 doorbroken.
Pfizer
Pfizer is onvermoeibaar (12 oktober)
Pfizer stijgt onverminderd door. De horizontale weerstand op $37,50 is onlangs uitgenomen. Daarom herhalen we ons koopadvies. Dat is nog maar net een jaar oud; niettemin hebben we al een flinke koerswinst van 27% opgebouwd.
Procter & Gamble
Procter & Gamble toont grilligheid beleggers (26 oktober)
Net als Novartis beweegt Procter & Gamble tegen het overheersend negatieve beurssentiment in. Daarmee geeft dit aandeel de grilligheid van beleggers aan. Dan houden ze zich vast aan de aandelen die de bullmarkt van de laatste jaren in gang hebben gezet, zoals technologie, en dan weer kopen ze de defensieve sectoren.
Roche
Sein op groen voor Roche (16 november)
Roche heeft recent een horizontaal trendkanaal opwaarts uitgenomen. Nadat eerder ook al het dalend trendkanaal werd verlaten, rest ons niets anders dan het aandeel een koopadvies te geven. De indicatoren bevestigen het positieve beeld.
Sanofi
Onstuimige rit voor Sanofi (12 oktober)
Sanofi heeft na een tijdelijke pauze de stijging weer opgepakt. Hoewel er een zware weerstandszone op €79 opduikt, zetten we het aandeel op ‘kopen’. Deze adviesverhoging is alweer de derde wijziging in korte tijd. De bewegingen van het aandeel zijn onstuimig te noemen.
SAP
Correctie gooit geen roet in het eten bij SAP (26 oktober)
Ondanks de recente flinke correctie zien we geen reden voor een adviesverlaging van SAP naar ‘houden’. In de zomer van dit jaar hebben we het aandeel nog terug op ‘kopen’ gezet toen de horizontale weerstand op €100 werd doorbroken.
Total
Haperingen bij Total (14 september)
De stijgende trend bij Total hapert iets, maar er is vooralsnog weinig reden om het koopadvies in te trekken. Total staat nog niet zo lang op ‘kopen’. We hebben het aandeel in april op de kooplijst gezet,
toen de horizontale weerstand op €49 werd geslecht.
Verizon
Verizon worstelt met weerstand (26 oktober)
Verizon staat sinds eind vorig jaar op ‘kopen’. We herhalen het koopadvies, maar we constateren wél dat het aandeel moeite heeft met de horizontale weerstand op $55. Om de nog altijd duidelijke opwaartse trend kracht bij te zetten zou deze weerstand moeten worden doorbroken.
Vivendi
Vivendi nog altijd in stijgende trend (5 oktober)
Bij Vivendi is een dalende driehoek te zien in een nog altijd stijgende trend. We herhalen het koopadvies dat alweer dateert van mei 2017. De koers wist toen na een lange dalende trend eindelijk weer eens een hogere top neer te zetten.
Walmart
Walmart breekt uit pauzepatroon (9 november)
Walmart is recent uit een pauzepatroon in de vorm van een vlag gebroken. Dit vinden we in combinatie met andere technische ontwikkelingen voldoende om – tegen het algemene beurssentiment in – het aandeel op ‘kopen’ te zetten. Er is wel enige twijfel; het 40-weeks gemiddelde is namelijk recent gaan dalen.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!