Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Peter Schutte, 2 nov 2018 11:57

Beurzen vandaag: Trump geeft Damrak weer vleugels

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Volgens bronnen van de Amerikaanse nieuwsdienst Bloomberg heeft de Amerikaanse president Donald Trump zijn regeringsfunctionarissen gevraagd om een concept te maken voor een handelsdeal met China.

Dit na een lang en goed gesprek met zijn Chinese ambtsgenoot en ‘vriend’ Xi Jinping. Een positieve tweet van Trump had gisteren de Amerikaanse beurzen al hoger gezet en ook in Azië waren vanmorgen mooie plussen te zien. Bloomberg meldt wel dat de beide wereldleiders nog geen overeenstemming hebben bereikt over hoe met intellectueel eigendom om te gaan.

NEDERLAND

Na een uur handel noteerde de AEX 1% in de plus en de AMX 1,3%. Bij opening was dat nog respectievelijk 1,2% en 1,7%. Binnen de AEX voert staalreus ArcelorMittal de lijst aan met een plus van 3,8%. Altice Europe wint 3,2% en DSM 2,9%. Ook ING ligt er met een winst van 2,5% goed bij. Gisteren steeg het aandeel al 5,6% op de kwartaalcijfers. MorganStanley verhoogde vandaag het advies en het koersdoel van €12,20 naar €13,20. De AEX telt slechts twee dalers: Unilever en KPN.

Weer aardig wat bedrijven komen met cijfers vandaag, zij het alleen wat kleinere fondsen. Detacheerder Brunel zorgde voor een stevige opluchting door met sterke groeicijfers voor de dag te komen. Ook handhaafde het de verwachtingen voor dit jaar. Het aandeel herstelde maar liefst 17%. Corbion kon niet bekoren. De omzet viel analisten tegen, het resultaat lag wel in lijn. Het aandeel daalde met ruim 3%. Van Lanschot Kempen (+2,6%) werd wel weer beloond voor de derdekwartaalcijfers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 10.00 uur:

ArcelorMittal +3,8%
BAM +3,0%
Adyen +3,0%

Grootste dalers AEX/AMX om 10.00 uur:

Corbion -3,3%
Flow Traders -1,5%
Unilever -0,8%

EUROPA

De Eurostoxx50 noteerde na een uur handel 1,1% hoger. Het aantal dalers is op één hand te tellen. Kering, fabrikant van luxe goederen won maar liefst 7,2% op het goede nieuws over de handelsdeal. Ook LVMH doet het met een plus van 3,4% erg goed. De autosector ligt er in Europa ook goed bij. Volkswagen spant de kroon met een plus van bijna 5%. Daimler plust 2,9% en BMW wint ruim 2%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 10.00 uur:

Kering +7,2%
Volkswagen +4,9%
LVMH +3,4%

Grootste dalers Eurostoxx 50 om 10.00 uur:
Eni -0,7%
Fresenius -0,2%
Orange -0,1%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met fraaie plussen de dag uitgegaan. De Dow Jones won 1,1%, de S&P500 sloot eveneens 1,1% hoger en de Nasdaq noteerde zelfs 1,8% in de plus. Het enthousiasme werd op de Amerikaanse markten aangewakkerd door een tweet van president Trump dat het overleg met zijn Chinese collega Xi Jinping ‘vlotjes’ verliep.

Veruit de grootste stijger was chemiereus DowDuPont, dat  8% steeg op beter dan verwachte derdekwartaalcijfers. Daarbij kondigde het concern een aandeleninkoopprogramma aan en denkt het meer kostenbesparingen te kunnen realiseren. Caterpillar won bijna 3%. De fabrikant van grote grondverzetmachines is bij uitstek een bedrijf dat profiteert van gunstigere handelsbetrekkingen tussen de VS en China. Chipfondsen NXP (+12%) en Dialog Semiconductor (+5%) kwamen met beter dan verwachte cijfers. Fitbit, de maker van elektronische gadgets draait beter dan gedacht en won bijna 26%. Nabeurs volgden cijfers van Apple. De resultaten over het derde kwartaal lagen boven verwachting, maar de vooruitzichten vielen beleggers tegen. Apple daalde 7% in de nabeurshandel.

Grootste stijgers in de Dow Jones:

DowDuPont +8,0%
Intel +2,9%
Caterpillar +2,8%

Grootste dalers in de Dow Jones:

Verizon -1,8%
McDonald’s -1,1%
Microsoft -0,9%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!