Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Koen Lauwers, 24 sep 10:03

Winstwaarschuwing Nyrstar leidt tot nieuwe koersdreun

0 0 Leestijd ongeveer

Zinksmelter Nyrstar ziet de onderliggende bedrijfswinst in de tweede jaarhelft flink onder het niveau van het eerste semester uitkomen.

Het bedrijf verwijst naar de gedaalde zinkprijzen en de historisch lage verwerkingslonen. De markt heeft geen boodschap aan de belofte van een positieve vrije kasstroom dit jaar en operationeel beterschap in 2019. Het aandeel ging vrijdag meer dan 30% onderuit. De hoge schuld blijft de voornaamste bron van zorg. Nyrstar moet volgend jaar een obligatielening van $350 mln herfinancieren. Dit wordt lastig met een lagere kredietrating. De kans op een nieuwe aandelenuitgifte neemt toe. Het blijft ‘houden’, waarbij aangetekend dient te worden dat het om een zeer speculatief aandeel gaat.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!